ZAPALJIVI INTERVJU

Elon Musk otkrio što smatra najvećom prijetnjom modernoj civilizaciji: ‘Želite li takvo društvo?!‘

Multimilijarder je u medijskog istupu ocijenio kako je politička korektnost jedna od najvećih prijetnji civilizaciji

Elon Musk

 Patrick Pleul/AFP

Izvršni direktor tvrtki Tesla i SpaceX, multimilijarder i prema posljednjim procjenama najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk, kritizirao je 'woke' trend i ismijao CNN u intervjuu za konzervativnu satiričnu internetsku stranicu Babylon Bee, nazivajući političku korektnost jednom od najvećih prijetnji civilizaciji.

Inače, izraz "woke" (budan, osviješten, slob. prev.) u suvremenim "kulturnim ratovima" često se u engleskom jeziku koristi za one koji vole signalizirati svoje vrline, tj. isticati svoju osjetljivost za teme poput rasne ili spolne nejednakosti, raznih percipiranih društvenih nepravdi i sl. Ovisno s koje strane društvene debate netko dolazi, izraz može biti shvaćen pohvalno ili pogrdno.

U zapaljivom intervjuu, koji je emitiran u utorak navečer, Musk je prosvjedovao protiv pokušaja 'kulture otkazivanja' komičara Davea Chappellea i ocijenio da je "virus wokea nedvojbeno jedna od najvećih prijetnji modernoj civilizaciji", prenosi RT.

"Trebalo bi biti u redu biti duhovit. Wokeness u osnovi želi komediju učiniti ilegalnom, što nije cool", rekao je milijarder i upitao: "Želimo li društvo bez humora koje je jednostavno prepuno osuda i mržnje?".

Tijekom intervjua, Musk se također osvrnuo na CNN u okolnostima kada je jedan od producenata te medijske mreže, John Griffin, optužen za niz šokantnih seksualnih zločina vezanih uz maloljetnice ovog mjeseca.

'Daleko smo od metaverzuma'

Nakon što je jedan od voditelja sugerirao da bi Musk "mogao biti na CNN-u upravo sada", što je "prava novinarska organizacija" za razliku od Babylon Beea, Musk je odgovorio: "Valjda nisam dovoljno izopačen."

Griffin je uhićen samo nekoliko dana nakon što je CNN otpustio voditelja Chrisa Cuoma zbog optužbi za seksualno nedolično ponašanje i istrage o njegovom pokušaju da obrani brata od sličnih optužbi za uznemiravanje.

Analitičar CNN-a Jeffrey Toobin također je prošle godine poslan na dopust nakon što je uhvaćen kako masturbira tijekom online sastanka.

Babylon Bee ismijao je CNN-ov niz skandala ovog mjeseca naslovom: "Odjel za ljudske resurse CNN-a razmatra dodavanje pitanja 'Jeste li jezivi perverznjak?' na zahtjev za zapošljavanje".

Musk je u utorak također komentirao tzv. metaverzum svoga kolege izvršnog direktora Mete Marka Zuckerberga, komentirajući: "Mislim da smo daleko od nekakvog nestanka u metaverzumu. Zvuči naprosto nevjerojatno".

"Ne želim biti poput nekog starog lika koji odbacuje internet", rekao je Musk, napominjući da ipak trenutačno "ne može vidjeti uvjerljivu metaverzum situaciju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 11:31