POČINJE ‘AMNESTIJA‘

Elon Musk je najavio ponovno otvaranje zatvorenih profila na društvenoj mreži Twitter

"Narod je govorio, amnestija počinje idućeg tjedna", napisao je na Twitteru Musk u četvrtak

Elon Musk

 /Afp

Novi vlasnik Twittera Elon Musk najavio je u četvrtak da će već idućeg tjedna ponovno otvoriti zatvorene profile na toj platformi "uz uvjet da nisu prekršili zakon ili na sramotan način slali bezvrijedne elektroničke poruke".

"Narod je govorio, amnestija počinje idućeg tjedna", napisao je na Twitteru Musk u četvrtak, u Sjedinjenim Državama blagdan Dana zahvalnosti i pridodao poruku na latinskom "Vox Populi, Vox Dei (Glas naroda je glas bogova).

U srijedu je Musk na svojoj mreži objavio anketu uz pitanje "Treba li Twitter ponuditi opću amnestiju za zatvorene račune (profile?), pod uvjetom da korisnici ne krše zakon i ne koriste se skandaloznim ‘spamovima‘? Da/Ne".

Pet sati poslije stigli su odgovori oko dva milijuna korisnika, uvelike glasajući "DA", tj. za ponovno aktiviranje zatvorenih računa.

Anketu o vraćanju na Twitter ukinutih korisničkih računa Musk je pokrenuo koristeći se istom metodom kao u slučaju bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Musk je u više navrata isticao da je kupio Twitter jer smatra platformu "digitalnim javnim forum" što je bitno za demokraciju u svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:14