PREDSJEDNIKOV SIN

Eksplozivna ispovijest Huntera Bidena: ‘Propio sam se, živio s beskućnicima i uzimao crack‘

Biden je otpušten iz mornarice 2014. nakon pozitivnog testa na kokain. U knjizi ‘Beautiful Things‘ prisjeća se najtežih trenutaka
Joe Biden i Hunter Biden
 Olivier Douliery/AFP

Hunter Biden, sin američkog predsjednika Joea Bidena, sljedeći tjedan planira objaviti memoare u kojima će javnosti razotkriti svoju borbu s ovisnošću o drogama i alkoholu, javljaju američki mediji.

- Kupovao sam kokain na ulicama Washingtona, a svoj sam kuhao u hotelskom bungalovu u Los Angelesu, piše u knjizi koja se zove 'Beautiful Things', prenosi The New York Times.

U memoarima koje će biti objavljeni 6. travnja, 51-godišnji Biden prisjeća se kako je crack kupio od ovisnika i beskućnika koji se kasnije preselio k njemu.

- Veza je bila simbiotska. Bila su to dva ovisnika o cracku koji nisu uspjeli pronaći put iz papirnate vrećice.

Predsjednikov jedini preživjeli sin opisao je incident koji se dogodio 2016. godine kada je otišao potražiti drogu u kampu za beskućnike u Los Angelesu.

- Prošao sam i zaobišao ljude sklupčane na tankim komadima kartona. Iznad njih primijetio sam neosvijetljeni šator. Bio je mrkli mrak. Vidio sam samo pištolj uperen u moje lice, piše.

Biden je otpušten iz mornarice 2014. nakon pozitivnog testa na kokain. U knjizi 'Beautiful Things' prisjeća se vremena kada je bio 'toliko očajan za pićem' da nije mogao prošetati ni jednim blokom, od prodavaonice pića do svog doma, a da ne otvori bocu. Hunter opisuje kako je počeo jako piti u dvadesetim godinama, išao je na odvikavanje, no vratio se piću nakon što mu je brat 2015. godine umro od raka mozga u 46. godini.

Hunter, koji je sada "čist" i živi u Los Angelesu, prisjeća se i automobilske nesreće koju su on i brat Beau preživjeli u prosincu 1972. U nesreći, koja se dogodila samo nekoliko tjedana nakon što je njihov otac prvi put izabran za senatora Delawarea, poginule su njegova majka, Neilia Biden, i tada jednogodišnja sestra Naomi.

- Odjednom vidim kako se glava moje majke okreće udesno. Ne sjećam se više ničega o njenom profilu: pogleda u očima, ekspresije.. Glava joj se jednostavno njiše, piše.

Hunter, kojeg je otac Biden uvijek podržavao, bio je često u fokusu napada Donalda Trumpa i republikanaca, posebno zbog njegovih poslovnih aranžmana u Ukrajini i Kini u vrijeme kada je Joe Biden bio potpredsjednik SAD-a u administraciji Baracka Obame.

U prosincu 2019. godine Zastupnički dom Kongresa pod većinskom kontrolom demokrata izglasao je Trumpov opoziv optužujući ga za zloupotrebu položaja i ometanje rada Kongresa zbog njegovih pokušaja da zamrzavanjem vojne pomoći Ukrajini izvrši pritisak na vlasti u Kijevu da istraže bivšeg potpredsjednika SAD-a i poslovanje njegova sina. Tijekom istrage Huntera i njegovih suradnika provjeravalo se jesu li prekršili zakone o porezima i pranju novca poslujući sa stranim državama. U knjizi Hunter tvrdi da nije učinio 'ništa neetično'.

- Epizoda koja je dovela do opoziva predsjednika i stavila me u srce najveće političke bajke desetljeća, najznačajnija je po svojoj epskoj banalnosti, piše Biden.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:22