ŠOK NA RUSKOJ TV

Društvo u studiju je zanijemilo, a voditelj je gutao knedle: ‘Gubimo i izmišljamo! Gdje su dokumenti?‘

‘Ako Rusija ima neke obavještajne podatke o ‘prljavoj bombi‘, neka ih pokaže‘
 Twitter Screenshot/

Na državnoj ruskoj televiziji u ponedjeljak navečer se dogodilo rijetko priznanje da ‘specijalna vojna operacija‘ u Ukrajini ne ide po planu i da su ruske priče o ukrajinskoj ‘prljavoj bombi‘ ozbiljne izmišljotine. Hrabri autor tih izjava je Viktor Olevič, vanjskopolitički stručnjak, koji je u studiji govorio bez kočnice što je izazvalo nelagodu među gostima, a pogotovo voditelju Andreju Norkinu.

Oleviča inače u Rusiji predstavljaju kao ‘najvećeg stručnjaka za Ameriku‘, navodi se da je i studirao u SAD-u, ali živi i radi u Moskvi. Od ranije ga prati reputacija da nije uvijek ‘čovjek od povjerenja Kremlja‘.

- Situacija je ovakva. Inicirali smo ‘specijalnu vojnu operaciju‘, potpuno podcijenili protivnika i nakon osam mjeseci ne možemo pobijediti. Usput se stalno žalimo na države koje žele uništiti Rusiju - rekao je Olevič na što se referirao voditelj.

- Mi se ne žalimo, mi smo bijesni na njih - dopunio ga je Norkin.

- Možemo biti bijesni koliko hoćemo, ali to neće riješiti naše probleme.

Nakon toga se otvorila tema o ukrajinskoj tzv. ‘prljavoj bombi‘.

- Gdje su dokumenti? Gdje su prave informacije o toj bombi? Gdje je locirana, gdje je planiraju iskoristiti. Ne razumijem zašto pričamo o tome. Gdje su dokazi? Ovakve provokacije ne dolaze bez naredbe ‘od gore‘. Ako Rusija ima neke obavještajne podatke o ‘prljavoj bombi‘, neka ih pokaže!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:33