JEDVA SE IZVUKAO

Dron snimio brutalan napad aligatora na plivača: ‘Osjetio sam zube, taj stvor je bio ogroman!‘

Aligator je vatrogascu J. C. La Verdeu nanio ozbiljne ozljede glave i lica, a probio mu je i mozak

U krugu: J. C. La Verde nakon napada

 Screenshot/YouTube

Tri stotine šezdeset i pet centimetara dugačak aligator 3. je kolovoza napao vatrogasca J. C. La Verdea dok je ovaj u jezeru Thonotosassa nedaleko od grada Tampe u američkoj saveznoj državi Floridi trenirao za triatlon, piše Daily Mail.

Dron je snimio trenutak kada je aligator napao La Verdea, bivšeg pripadnika jednog od spasilačkih odreda Ratnog zrakoplovstva SAD-a. La Verde se počeo braniti čim ga je napao ovaj poveći gmaz.

- Zamahnuo sam bio desnom rukom i osjetio samo zube i ljuske. Mislim da sam odmah pokušao otvoriti njegova usta. Osjećam kao da sam to pokušao napraviti. Kada sam osjetio zube, odmah sam znao. Kad sam ih otvorio, znam da sam ga okrenuo ili da je on mene okrenuo. Međutim, bio je zbunjen, baš kao i ja, a onda me samo pustio - rekao je La Verde u razgovoru za američku televizijsku postaju ABC.

La Verde se potom uspio dočepati obale jezera i kontaktirati Policijsku upravu Okruga Hillsborough. Slučajni prolaznik odvezao je La Verdea u obližnju bolnicu.

Aligator je vatrogascu nanio ozbiljne ozljede glave i lica, a probio mu je i mozak. La Verde je odmah podvrgnut višesatnoj operaciji tijekom kojem su mu liječnici popravili i rekonstruirali lubanju i čeljust. La Verde nema kostiju na desno strani svoje glave, a čeljust će mu narednih nekoliko tjedana biti povezana žicom. Vatrogasac je iz bolnice pušten 12. kolovoza, a u budućnosti će morati na još jednu operaciju.

- Ako na ovo gledate kao na bilo što osim čuda, onda ste blesavi. Taj je stvor bio ogroman. To nije bio mali aligator. Bilo bi smiješno da je bio malen - rekao je La Verde za ABC.

Video napada nehotice je snimio La Verdeov prijatelj koji radi za vatrogaščevu tvrtku Defeat X. On je tog 3. kolovoza za Defeat X snimao promotivni video. La Verde organizira utrke na otvorenom, uključujući i triatlone, a zna u njima i sudjelovati.

- Kada sam se probudio toga dana, samo sam razmišljao o promoviranju naše utrke. Želio sam napraviti taj video, htio sam proširiti riječ o utrci. Imao sam plan, no njega je omeo 3,6 metara dugačak prahistorijski bijes - napisao je La Verde u opisu videa koji je Defeat X objavio na internetu.

- Malo me sramota što to govorim, ali kada me taj aligator držao u ustima, kada je remetio moj plan za taj dan, bio sam jako živčan. Nije mi dao da radim ono što sam htio. Toliko se trudim ostvariti cilj koji si zacrtam i u koji vjerujem. Međutim, onda me pustila i počeo sam plivati. Brže i jače nego ikad, ali u drugom smjeru jer su mi se planovi promijenili. Ponekad se planovi mijenjaju. Kada se promijene, onda morate plivati jače nego što ste ikada prije plivali - dodao je La Verde.

Vatrogasac je iz bolnice pušten 12. kolovoza, međutim ponovno je primljen nakon nekoliko dana jer se udario u glavu i iskusio "sinkopalnu epizodu".

Pokrenuta je i humanitarna akcija u sklopu koje se prikupljaju sredstva za La Verdea i njegovu suprugu Christine Rogers. Do sada je u sklopu iste prikupljeno 50 tisuća dolara, a cilj je da se taj iznos u konačnici popne na 80 tisuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:15