KAKVA ČUDNA OBITELJ

Donald Trump mrzio je svoju snahu, a onda je jedan nastup promijenio sve: Sada joj pokušava namjestiti političku funkciju

Trump je pokušava progurati kao šeficu Republikanske stranke kako bi ovladao proračunom

Lara Trump bila je zadužena za privlačenje ženskih glasača u kampanjama

 Saul Loeb/Afp/Profimedia

Lara Yunaska znala je da je našla svog muškarca čim je vidjela Erica Trumpa na velikom tulumu u New Yorku. Visok 196 centimetara, Eric je bio idealan tip za ženu visoku 180 centimetara koja ima pun ormar visokih potpetica.

"Nosila sam pete jedne večeri i skenirala sam prostoriju. Tip koji je bio viši od mene pao mi je u oko. Odmah sam rekla da bi to moglo biti to jer bih mogla nositi sve potpetice koje imam", ispričala je za Sky News Australia.

Ostatak klana Trump nije tako mislio, najblaže rečeno. Djevojka iz malenog mjesta Wrightsville Beach nedaleko od srednje velikoga grada Wilmingtona na obali Sjeverne Karoline nije izgledala onako kako inače izgledaju "trumpete" - supruge Trumpova.

To je bio jedan problem. Drugi je problem bio značajno kompliciraniji. "Prvo i osnovno, Donaldu se nije nimalo sviđala, puno, puno godina", rekao je za The Times Michael Cohen, nekadašnji odvjetnik Donalda Trumpa.

image

Donald isprva nije volio nevjestu Laru, ali sada je politička nada obitelji

Brendan Smialowski/Afp/Profimedia

"Nije htio da se Eric s njom vjenča. On je našao drugu ženu unutar obiteljske tvrtke Trump Organization i htio je da oženi nju. I naravno, ne samo da je Donald ismijavao njezin izgled, to su radili i Donald Trump Jr. i Ivanka. Svi su se smijali tome kako Lara izgleda. Jednostavno im se nije nimalo sviđala", ispričao je Cohen za podcast Political Beatdown.

Danas je, međutim, sve drugačije jer 41-godišnja supruga Trumpova srednjeg sina Erica predstavlja političku budućnost obitelji. Donald Trump je, naime, pokušava progurati kao jednu od ključnih poluga svog ponovnog preuzimanja Republikanske stranke, i to ni više, ni manje nego kao šeficu cijele partije.

Dinamika odnosa se promijenila kada ju je Trump jednom slučajno vidio na televiziji, tvrdi Cohen.

"Pričao mi je kako je jednom gledao TV i vidio tu neku curu, plavokosu, kako priča o njemu i to mu je privuklo pozornost. ‘To su sve bile, kao, predivne stvari, to su stvarno nevjerojatne, divne stvari koje je govorila. I onda sam shvatio, čovječe, pa to je moja snaha! To je Lara Trump‘."

"I od tog trenutka je odnos između Donalda i Lare ‘festival ljubavi‘, nije je mogao podnijeti sve dok mu se nije počela ulizivati. I što radite s nekim tko vam se ulizuje? Postavite ga na čelo stranke", kaže Cohen.

Točnije, Trump je predložio da nevjesta Lara postane supredsjedateljica Republikanskog nacionalnog vijeća (RNC), skupa s dugogodišnjim lojalistom Michaelom Whatleyjem, glavnim pravnikom stranke. Njegova je želja i da Chris LaCivita, savjetnik kampanje, postane glavni operativni direktor RNC-ja, čime bi praktički sve fotelje - i ključno, blagajna - bili na raspolaganju Trumpovoj predsjedničkoj kampanji.

Lara Trump već je najavila da bi "potrošila svaki peni iz stranke da vratim broj 1 u Bijelu kuću". Lara i Eric vjenčali su se šest godina nakon onog sudbonosnog susreta u štiklama, 2014. godine. Svadba je održana u Mar-a-Lagu, imaju dvoje djece, sina Lukea i kćer Carolinu. Lara Trump bila je osobna trenerica i producentica u TV emisiji "Inside Edition" prije nego što je postala dio Trumpove kampanje 2016.

image

Eric i Lara Trump imaju sina i kćer

Lara Trump/Instagram

Do sljedeće neuspješne kampanje 2020. već je bila avanzirala na poziciju ključne savjetnice u kampanji, s naglaskom na privlačenje glasačica. Bila je vodeća osoba inicijative "Žene za Trumpa", koja je ohrabrivala žene da "izađu" s riječima potpore čovjeku koji je optužen za brojna silovanja, seksualna napastovanja, a o verbalnim diverzijama na žene da i ne govorimo.

Kratko je koketirala s vlastitom političkom karijerom kada se pokušala natjecati za upražnjeno mjesto u Senatu za Južnu Karolinu 2022., ali je odustala i posvetila se glancanju kulta narančastog punca.

Lara Trump ima još talenata. Bavi se, recimo, country muzikom. U rujnu 2023. izbacila je obradu pjesme "I Won‘t Back Down" Toma Pettyja, kojom je došla na šesto mjesto Billboardove ljestvice country uradaka.

Nikki Haley, jedina preostala Trumpova protukandidatkinja unutar Republikanske stranke, šokirala se nominacijom Lare Trump za šeficu stranke.

"Hoćemo li mu zbilja dopustiti da samo tako preuzme stranku koja će kontrolirati i konvenciju? U kojem trenutku ćemo spoznati da je to problem? Mi u ovoj zemlji nemamo kraljeve."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:39