OBJAVILA POLICIJA

Dojave o navodno postavljenim bombama u crnogorskim školama slao je maloljetnik iz Češke

Zbog lažnih dojava o bombama u ponedjeljak i utorak evakuirane su osnovne i srednje škole u Crnoj Gori

Ilustracija

 Adel Omeragic/Anadolu Agency Via Afp

Dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u školama u Crnoj Gori poslao je maloljetni državljanin Češke koji nije povezan s Crnom Gorom, priopćila je u srijedu crnogorska policija.

Zbog lažnih dojava o bombama u ponedjeljak i utorak evakuirane su osnovne i srednje škole u Crnoj Gori, nakon čega je crnogorsko ministarstvo prosvjete odredilo da obrazovne ustanove do kraja tjedna održavaju nastavu preko interneta.

"Policijska uprava obavještava javnost, a posebno roditelje osnovaca i srednjoškolaca, kao i prosvjetne radnike, koji su bili izravno pogođeni lažnim dojavama o bombama u školama širom Crne Gore posljednja dva dana, da je i ovog puta uspješno odgovorila ovom kompleksnom izazovu", navodi se u priopćenju.

Crnogorska policija se u priopćenju zahvalila međunarodnim partnerima, a posebno češkoj policiji i veleposlanstvu Republike Češke u Crnoj Gori.

Dojave o navodno postavljnim bombama u crnogorskim školama stigle su s e-mail adrese pod imenom ‘Richard Ramirez‘, a autor se predstavio kao Vladislav Pozdnjakov iz ruske ekstremističke grupe Muška država.

Mail je imao naslov - "Svi ćete umreti", a autor je prijetio da je s automatskom puškom u rukama krenuo prema jednoj podgoričkoj školi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:18