‘ZNAMO ŠTO RADI‘

Dodik priznao da prisluškuje američkog veleposlanika: ‘Prije to nije bilo moguće. Danas ga samo kliknemo‘

Ovo nije prvi put da Dodik javno govori da njegove policijske i obavještajne službe obavljaju posebne istražne radnje.

Milorad Dodik

 Omer Evren Atalay/Anadolu Agency Via Afp

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sinoć je u Brčkom poručio kako njegova vlast "zna što radi američki veleposlanik u BiH" odnosno da ga zapravo prisluškuju - "na jedan klik", prenosi Klix.ba.

- Malo smo se uvježbali, pa i mi njih sada slušamo. Ne slušaju samo oni nas. Znam ja što oni pričaju. To nije bilo moguće prije samo pet-šest godina. Nisi smio pomisliti da slušaš američkog veleposlanika, a mi ga samo ‘kliknemo‘. I mi znamo što on radi. Mi smo država", rekao je u srijedu navečer na predizbornom skupu svoje stranke SNSD Milorad Dodik.

Ovo nije prvi put da Dodik javno govori da njegove policijske i obavještajne službe obavljaju posebne istražne radnje.

Tako je u svibnju 2020. godine u zgradi Narodne skupštine Republike Srpske, u nazočnosti ministra policije Dragana Lukača, rekao da "slušaju" oporbenog političara Draška Stanivukovića i ostatak oporbe Nakon brojnih reakcija na tu izjavu, Dodik je rekao da je to bio samo performans.

Dodikova izjava o prisluškivanju američkih diplomata stiže samo dan nakon što je je Washington otkrio, između ostalog, da je prije izbora 2018. godine ruski oligarh Konstantin Malofejev tajno pomagao financiranje predsjedničke kampanje Milorada Dodika.

Samo nekoliko sati prije jučerašnjeg skupa u Brčkom američki veleposlanik Michael Murphy boravio je u Banjoj Luci gdje se sastao s ministrom policije Draganom Lukačem i načelnikom policije RS-a Sinišom Kostreševićem.

Razgovarali su o sigurnosnoj situaciji u tom entitetu, a teme su bile i vladavina prava i značaj borbe protiv korupcije za budućnost tog entiteta i cijele Bosne i Hercegovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:06