TRAGEDIJA

Dječak (13) za volanom kamioneta prešao u suprotnu traku i ubio kompletnu sveučilišnu momčad

U nesreći je poginulo šest članova momčadi i glavni trener, dok se dvojica nalaze u kritičnom stanju u bolnici u Teksasu

Ilustracija

 Brandon Bell/Getty Images/Profimedia

Devet ljudi, uključujući 13-godišnjaka, šest studenata i trenera muškog i ženskog golf tima sveučilišta New Mexico, poginulo je u izravnom sudaru u zapadnom Teksasu, priopćilo je državno Ministarstvo javne sigurnosti, piše CBS.

Narednik Steven Blanco rekao je da je kamionet prešao središnju crtu autoceste u utorak navečer i zabio se u kombi u kojem su bili članovi muških i ženskih golf timova Sveučilišta Southwest. Međutim, nevjerojatna informacija stigla je nakon završetka istrage - vozač kamioneta bio je 13-godišnji dječak!

U školskom vozilu bilo je devet putnika, uključujući vozača. Sveučilište je potvrdilo da je glavni trener golfa Tyler James (26) među preminulima.

Jamesova biografija na školskoj atletskoj stranici kaže da je u svojoj prvoj sezoni vodio program golfa i da je radio kao trener u Teksasu.

Studenti sportaši poginuli u nesreći identificirani su kao Travis Garcia (19); Karissa Raines (21), Mauricio Sanchez (19) i Tiago Sousa (18), Kamen Laci (18) i Jackson Zinn (22).

Dva studenta, identificirani kao Dayton Price (19) i Hayden Underhill (20), prebačeni su helikopterom u bolnicu u Lubbocku u kritičnom stanju, rekao je Blanco.

Predsjednik Sveučilišta Quint Thurman rekao je u izjavi za NBC News da su studenti pretrpjeli "teške ozljede".

"To je vrlo tragična scena", rekao je Blanco.

Ryan Tipton, sveučilišni potpredsjednik za akademska pitanja, rekao je za CBS News da je ovo "vrlo teško vrijeme" za školu.

"Zato što smo tako mali kampus i tako čvrsto povezana zajednica... u vrijeme krize, okupljamo se kao obitelj, a danas, svi u jugoistočnom Novom Meksiku, u zapadnom Teksasu, danas su svi Mustang", rekao je Tipton, misleći na školsku maskotu.

Nacionalni odbor za sigurnost u prometu slao je 12-člani "go tim" na mjesto nesreće, uključujući stručnjake za ljudske performanse, čimbenike vozila i motornih nosača i rekonstrukciju nesreće, rekao je glasnogovornik agencije Eric Weiss.

"Pokušat ćemo saznati ne samo što se dogodilo, već i zašto se to dogodilo, kako bismo eventualno spriječili da se ovakve stvari dogode u budućnosti", rekao je.

Timovi za golf putovali su u kombiju Ford Transit iz 2017. koji je vukao prikolicu sa sandukom kada se sudario s kamionetom Dodge iz 2007., rekao je Weiss. Oba vozila su se nakon sudara zapalila, rekao je.

Timovi su trebali igrati na turniru u utorak na Midland Collegeu, oko 315 milja zapadno od Dallasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:11