VIRALNI TREND

Djeca diljem svijeta zaluđena opasnim izazovima iz serije ‘Squid game‘: ‘Ne dajte im da to gledaju!‘

Mnoga djeca ne gledaju seriju, ali o njenom sadržaju saznaju na TikToku na kojem korisnici objavljuju svoje verzije okrutnih izazova
serija Squid Game
 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Savjetodavno tijelo s juga Engleske upozorilo je roditelje da ne dozvoljavaju svojoj djeci da gledaju Netflixovu megauspješnicu Squid Game jer su zamijetili da malena djeca kopiraju nasilne izazove iz serije, javlja The Guardian.

Naime, u gradiću Bedfordshireu su poslali roditeljima i skrbnicima poslali e-mail u kojem ih mole da budu oprezni jer već i djeca od šest godina imitiraju nasilne igre i scene iz serije.

U navedenoj hit seriji ljudi sudjeluju u igri kako bi zaradili novac, ali ako ne uspiju savladati izazov, bivaju ubijeni.

Iako dio izazova iz serije zahtijeva specijalizirano oružje i opremu, neke izazove djeca lako oponašaju.

Mnoga djeca čak niti ne gledaju samu seriju, ali o njenom sadržaju saznaju na TikToku na kojem korisnici objavljuju svoje verzije okrutnih izazova.

Najpopularnija je igra "crveno svjetlo-zeleno svjetlo", odnosno radi se i igri koja je kod nas poznata i kao 'Crna kraljica 1,2,3'

Poanta je da dd grupe djece jedno bude "kraljica" koja je okrenuta leđima, a ostala djeca stoje dovoljno udaljeni od nje da čuju kako izgovara riječi "Crvena kraljica jen-dva-tri". Nakon toga kraljica se okreće ostatku grupe. Cilj igre je, dok je kraljica okrenuta leđima, dotrčati što bliže, ali tako da kraljica ne primijeti njihove pokrete. Dijete koje prvo dotakne kraljicu okrenutu leđima postaje nova kraljica.

Izvještaji pokazuju da su djeca počela koristiti fizičko nasilje kao oblik kazne za sudionike koji izgube u igri.

Neki su učitelji savjetovali roditeljima da na mobitelima i računalima djece namjeste postavke jer bi inače djeca mogla gledati seriju bez njihova znanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:55