ATENTAT U BEOGRADU

Detalji likvidacije u Srbiji: Ispod sjedala mu postavili C4, locirali ga preko zgodne Kolumbijke?

U stravičnoj eksploziji u Beogradu ubijen je Strahinja Stojanović, navodno je ostao bez obje noge. Bomba je aktivirana daljinski
Strahinja Stojanović i Sonia Suarez Gomez
 Sonia Suarez Gomez/instagram

Strahinja Stojanović (30), koji se dovodi u vezu sa ubojstvom beogradskog odvjetnika Dragoslava Miše Ognjanovića, ubijen je jučer oko podneva na Novom Beogradu u eksploziji bombe koja je bila podmetnuta pod njegov automobil BMW X5.

U stravičnoj eksploziji, koja se dogodila u Ulici omladinskih brigada, Stojanović je navodno ostao bez obje noge. Liječnici su se nekoliko sati borili za njegov život, ali je preminuo u Urgentnom centru.

- Eksplozija je bila strahovita, u tom trenutku bilo je dosta automobila u blizini zapaljenog džipa i pravo je čudo što nije bilo stradalih. Mladić je bio u vozilu, doslovce su mu obje noge bile otkinute, djelovao je kao da mu je donji dio tijela raznesen. Međutim, iako je imao teške ozljede, on je razgovarao s liječnicima Hitne pomoći. Prije nego što su ga odvezli, na mjesto zločina je došla i njegova majka, dozivala je sina i plakala, pokušavala je doći do njega, policajci su je jedva adržali - ispričao je očevidac za "Kurir" i dodaje da je žena koja je bila u automobilu imala samo ogrebotine od stakla i da je "mrmljala nešto na stranom jeziku".

Kako doznaje Kurir, napadači na Stojanovića koristili su plastični eksploziv, poznat kao C4, kakav se posljednjih godina često koristio u mafijaškim obračunima na ulicama Beograda.

- Da je postavljen jači eksploziv, razaranje samog vozila bi bilo daleko veće, a suputnici sigurno ne bi preživjeli - navodi izvor iz istrage.

Bomba je bila ispod vozačeva sjedišta, a aktivirana je daljinski. Na sličan način ubijen je i Siniša Milić Boske u lipnju 2018. godine. Ovo je bio drugi pokušaj ubojstva Strahinje Stojanovića, pokušali su ga već ubiti 11. kolovoza u beogradskom naselju Galenika. Stojanović je imao ozbiljan kriminalni dosje i više puta je privođen, uhićivan i osuđivan zbog različitih teških kaznenih djela.

U eksploziji je ozlijeđena i državljanka Kolumbije.

Kako piše srpski Telegraf, operativni podaci policije ukazuju na to da su organizatori atentata Stojanovića najvjerojatnije locirali preko profila na društvenim mrežama Kolumbijke Sonje Suarez Gomez, koja se od njega nije odvajala posljednjih šest mjeseci. Vrlo je aktivna na Instagramu, ima javni profil na kojem je objavljivala fotografije sa ubijenim Stojanovićem.

Često je bilježila zajedničke trenutke i objavljivala lokacije koje su obilazili, što je moglo olakšati posao počiniteljima ubojstva.

Inače, prema podacima policije, Kolumbijka je u Srbiju ušla prije pola godine, neposredno prije početka izvanrednog stanja, nakon čega nije napuštala zemlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:59