SMRT GABBY PETITO

Curi sve više detalja o posljednjim danima kobnog izleta: ‘U restoranu je došlo do komešanja...‘

Obitelj Briana Laundrieja prošlog je vikenda Briana prijavila kao nestalu osobu. Nije ga vidjela od 14. rujna
Gabby Petito i Brian Laundrie
 Tns/abaca/Abaca Press/Profimedia

Nakon što je u utorak ustanovljeno da je 22-godišnja američka blogerica Gabby Petito ubijena te otkriveno da istražitelji pokušavaju locirati njezinog zaručnika, 23-godišnjeg Briana Laundrieja, mediji su se dali u otkrivanje što je više moguće informacija o njemu.

Laundrie i Petito dolaze iz općine Long Island u New Yorku, u vezi su od srednje škole, a 2020. su u srpnju na društvenim mrežama objavili da su zaručeni.

Par je u srpnju 2021. odlučio kombijem posjetiti nacionalne parkove na zapadu Sjedinjenih Američkih Država te svoj put dokumentirati na video platformi YouTube i društvenoj mreži Instagram.

Petito i Laundrie su na cesti trebali provesti četiri mjeseca, no Laundrie se već 1. rujna sam vratio u svoj dom u saveznoj državi Floridi. Obitelj Petito deset je dan kasnije prijavila da je Gabby nestala, a ovog se tjedna ispostavilo da je Petito ubijena. Istražitelji još nisu otkrili gdje su pronašli njezino tijelo i u kakvim okolnostima.

Policija je ovog tjedna počela tražiti Laundrieja, jedinu osobu za koju drži da bi mogla imati posebna saznanja o slučaju ubojstva Petito, međutim još se uvijek ne zna gdje se nalazi zaručnik ubijene Amerikanke.

BBC piše da je Laundriejeva obitelj prošlog vikenda Briana prijavila kao nestalu osobu te da je rekla da je 14. rujna otišao planinariti te da se još nije vratio kući.

Agenti Saveznog istražnog ureda (FBI) i policija već danima pretražuju 24 tisuće jutara velik rezervat prirode Carlton Reserve u okrugu Sarasota u Floridi, no za sada nisu pronašli ništa i nikoga. U potrazi su se koristili i psima tragačima te dronovima, a u potrazi su sudjelovali i ronioci pošto se radi o močvarnom području koje je 75 posto potopljeno.

Agenti FBI-ja osam su sati pretraživali dom roditelja Briana Laundrieja, dok koji su Brian i Gabby Petito s njima dijelili od 2019. godine.

Prije nego što je nestao, Laundrie je izbjegavao policiju i nije joj ništa otkrio.

Intervencija policije pa poljupci na plaži

Laundriejev odvjetnik Steve Bertolino planirao je u utorak održati konferenciju za medije, no od nje je odustao nakon što je razgovarao s FBI-jem.

Bertolino je lokalnim medijima rekao da je za njegovog klijenta bolje da se ta konferencija otkaže. Odvjetnik je nakon objave da je Petito mrtva objavio kratku izjavu: "Neka Gabby počiva u miru".

Još uvijek nije poznato što se dogodilo kada je prvo nestala Petito, a kasnije i Laundrie.

Doznalo se, međutim, da se par 12. kolovoza u gradu Moabu u saveznoj državi Utah do te mjere sukobio da je policija morala intervenirati. Na snimci koja je nastala pomoću kamere koja je bila montirana na odori policajca moglo se vidjeti da je Petito tijekom intervencije plakala te da se djelatniku policije žalila na svoje mentalno zdravlje. Petito je tada rekla da su se ona i njezin zaručnik u zadnje vrijeme često svađali.

image
Brian Laundrie tijekom intervencije policije u Moabu u Utah
Handout/Moab City Police Department/AFP

U policijskom zapisniku stoji da je Laundrie ustvrdio da ga je Petito nakon svađe i udarila. Policija je paru preporučila da noć provede odvojeno, no incident nije rezultirao prijavama.

Video u kojem se Petito i Laundrie smiju, ljube i trče plažom objavljen je 19. kolovozu na YouTube kanalu koji je registriran pomoću Petitinog emaila, a pogledan je 3,2 milijuna puta.

Učestale objave s putovanja koje je par objavljivao na Instagramu naglo su stale krajem kolovoza.

Prema riječima Ricka Stafforda, odvjetnika obitelji Petito, Gabby je svoju majku nazvala 24. kolovoza kako bi joj rekla da napušta Utah te da ide prema planinskom masivu Teton u Wyomingu.

Posljednja SMS poruka

Gabbyjina majka Nicole Schmidt rekla je za CBS da su ona i njezina kći telefonom znale čuti i po tri puta tjedno.

Gabby je na Instagramu posljednji puta nešto objavila 25. kolovoza, kada je objavila niz fotografija uz riječi, "Sretna Noć vještica". Nije poznato gdje se nalazila kada je objavila te fotografije ni gdje su fotografije snimljene.

Istražitelji su tijekom istrage otkrili da se iz SMS poruka koje je Petito slala majci moglo naslutiti da postoji određena napetost između Gabby i njezinog zaručnika. Petito je navodno svojoj majci poslala jednu poruku u kojoj je spominjala svoga djeda. Majku je to zabrinulo jer poruka nije odgovarala Gabbyjinom karakteru.

CNN piše da je par iz Louisiane u srijedu rekao da je svjedočio incidentu između Petito i Laundrieja koji se 27. kolovoza zbio u restoranu The Merry Piglets Tex-Mex u gradu Jacksonu u Wyomingu.

Nina Angelo i njezin dečko Matt England rekli su da došlo do komešanja kada su Petito i Laundrie napuštali restoran. Angelo je rekla da je Petito plakala te da je Laundrie bio vidno ljutit. Dodala je da je Laundrie više puta ušao i izašao iz restorana te da je bijesno nastupao prema osoblju ugostiteljskog objekta.

Angelo je rekla da je konobaricu koja je poslužila par incident dosta uznemirio, ali je rekla da je nije došlo do fizičkog sukoba između Petito i njezinog dečka. Jedna od voditeljica restorana The Merry Piglets Tex-Mex rekla je da svjedočila incidentu u restoranu te da je u srijedu nazvala FBI.

Gabby je svoju obitelj posljednji puta kontaktirala 30. kolovoza, kada je u poruci napisala da u Nacionalnom parku Yosemite u saveznoj državi Kaliforniji nema signala na mobitelu.

Schmidt, međutim, sumnja da je njezina kći poslala tu poruku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:03