LOLITA FILES

Cure mučni detalji o princu Andrewu: ‘Uzeo je tu lutku, stavili su je u njeno krilo. A on me uhvatio za dojku‘

Johanna Sjoberg imala je 20 godina kada je upoznala vojvodu od Yorka, a u Epsteinov ju je život uvela Ghislaine Maxwell

Princ Andrew

 Daniel Leal/Afp

Nakon što je sud u Sjedinjenim Američkim Državama u srijedu otpečatio dokumente u kojima se spominju osobe koje su bile povezane sa seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom, princ Andrew, vojvoda od Yorka, ponovno će morati odgovarati na pitanja o svom prijateljevanju sa zloglasnim američkim financijašem, javlja BBC.

Johanna Sjoberg, svjedokinja u sudskom procesu protiv Epsteinove suradnice Ghislaine Maxwell koji je 2015. zbog klevete pokrenula Virginia Giuffre, rekla je da je princa Andrewa upoznala 2001. godine u New Yorku te da je vojvoda od Yorka dotaknuo njezinu dojku.

Sjoberg je rekla da se susret s princom Andrewom dogodio u Epsteinovu domu te da su tamo bili i Giuffre i Maxwell. Dodala je da je Maxwell okupljenima pokazala lutku koja je nalikovala vojvodi od Yorka te da je ona trebala biti velika šala. "Odlučili su se fotografirati s njom. Virginia i Andrew sjeli su na kauč. Stavili su lutku u Virginijino krilo, a ja sam sjela u Andrewovo. Lutkinu su ruku stavili na Virginijinu dojku, a Andrew je svoju stavio na moju. Zatim je fotografija snimljena", rekla je Sjoberg.

Svjedokinja je rekla da se ne sjeća najbolje je li ta scena odigrala na kakvoj fotelji ili kauču, ali je ustvrdila da se jako dobro sjeća prinčeve ruke na svojoj dojci.

Sjoberg je tada imala 20 godina i bila je studentica. Maxwell ju je regrutirala te joj rekla da će biti administrativna asistentica, međutim kasnije joj je rečeno da Epsteina masira na seksualan način. Tome se, rekla je, opirala.

Sjoberg je vjerovala da je Virginia Giuffre (tada Roberts) bila mlađa od nje, da je imala 17 godina. To je zaključila kada nije mogla ući u kockarnicu u koju su jednom namjeravali otići. "Jeffrey je rekao, ‘Super, nazvat ćemo (Donalda) Trumpa i otići ćemo u - ne mogu se sjetiti imena kockarnice", rekla je tijekom svjedočenja o spomenutom boravku u New Yorku. Međutim, Giuffre nije mogla ući u tu kockarnicu.

Sjoberg je rekla da joj je Giuffre djelovala kao osoba koja "nema obitelj".

Maxwell je tijekom procesa rekla da je jednom bila na Epsteinovom otoku u Američkim djevičanskim otocima u trenutku kada je na njemu bio i princ Andrew. Maxwell je rekla da tada na otoku nije bilo ni djevojaka ni žena osim osoblja koje je na njemu radilo, kuharica i spremačica.

Guiffre je 2019. rekla da ju je Epstein 2001. kao 17-godišnjakinju tri puta doveo princu Andrewu koji ju je potom silovao. Giuffre je kasnije tužila princa Andrewa i taj je proces završen nagodbom. Vojvoda joj je isplatio nepoznatu sumu novca.

Sjoberg je tijekom svjedočenja rekla da joj je Epstein jednom prilikom rekao da bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton voli "mlade djevojke", piše Business Insider.

Sjoberg su odvjetnici u jednom trenutku tijekom svjedočenja pitali je li Epstein dok je bio u njezinom društvu ikada spominjao Clintona. "Jednom je rekao da Clinton voli mlade, misleći na djevojke", rekla je Sjoberg. Ona je taj iskaz dala 18. svibnja 2016. godine.

Clinton je ranije rekao da mu je žao što se družio s Epsteinom koji je za vrijeme njegovo predsjedničkog mandata više puta posjetio Bijelu kuću. Bivši predsjednik tvrdi da nije znao ništa o Epsteinovim zločinima. Kada je riječ o povezanosti Clintona i Epsteina, bivši američki predsjednik nikada nije optužen za bilo kakav zločin. Clintonov glasnogovornik Angel Ureña rekao je Business Insideru rekao da je ovaj četiri puta bio putnik u Epsteinovom zrakoplovu te da su se ta putovanja dogodila 2002. i 2003. godine. Ureña je rekao da Clinton i Epstein 20 godina nisu imali nikakav kontakt.

Sjoberg je tijekom suđenja rekla da je znala da je Epstein imao posla s Clintonom, ali da nije znala da su prijatelji sve dok o tome nije čitala u časopisu Vanity Fair. Sjoberg je rekla da Clintona nikada nije vidjela na Epsteinovom otoku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 21:41