‘TERMINAL‘

Čovjek koji je bio inspiracija za omiljeni Spielbergov film umro na aerodromu, njegova priča je nevjerojatna

Pošto je potrošio velik dio novca koji je dobio nakon snimanja filma, Nasseri se vratio u zračnu luku i nastavio ondje živjeti

Mehran Karimi Nasseri

 Stephane De Sakutin/Afp

Mehran Karimi Nasseri, iranski politički izbjeglica koji je više od 18 godina živio u pariškoj zračnoj luci Roissy-Charles de Gaulle i nadahnuo redatelja Stevena Spielberga za film "Terminal", umro je ondje u subotu, objavile su aerodromske vlasti.

Umro je prirodnom smrću nešto prije podneva u subotu na terminalu 2F, rekao je predstavnik zračne luke.

Pošto je potrošio velik dio novca koji je dobio nakon snimanja filma, Nasseri se vratio u zračnu luku i nastavio ondje živjeti, kazao je izvor.

Kad je umro pronašli su kod njega više tisuća eura.

Rođen 1945. u mjestu Masjed Soleiman u iranskoj pokrajini Huzistan, Mehran Karimi Nasseri, koji je bio poznat i pod imenom "Sir Alfred", odabrao je živjeti u Roissyju na sjeveru Pariza u studenom 1988., nakon dugog putovanja - na koje je krenuo u potrazi za majkom - te je putovao u London, Berlin, Amsterdam.

Kamo god da je stigao aerodromske vlasti su ga prognale jer nije imao dokumente.

Godine 1999., u Francuskoj je dobio status izbjeglice i pravo boravka.

U zračnoj luci Roissy sprijateljio se s osobljem i postao je poznat pa su o njemu snimljene razne televizijske i radijske reportaže francuskih i stranih medija.

Njegova priča nadahnula je redatelja Spielberga da snimi film "Terminal" s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi. Nakon filma Nasseri je živio u domu u Parizu no naknadno se vratio živjeti u zračnu luku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:44