ENORMNI PRIHODI

LAŽNI BESKUĆNIK ŽICA NOVAC I ZARAĐUJE VIŠE OD PREMIJERA! Nevjerojatna priča o milijunašu s ulice koji je razgnjevio prave beskućnike

A homless man smokes a cigarette as he sits next to a tree begging for alms at Berlin's famous Kurfuerstendamm Boulevard December 16. Temperatures in the German capital are expected to fall to -14 degrees centigrade tonight, the coldest night in December of this year.WEATHER - RTR9N5C
 © Reuters Photographer / Reuters

Britanski Telegraph u ponedjeljak je objavio priču koja zaslužuje ući u rubriku "vjerovali ili ne".

Po navodima šefa odjela za okoliš grada Wolverhamptona Stevea Evansa, tamošnje vlasti suočavaju se s poplavom lažnih beskućnika od kojih jedan dnevno zaradi i do 500 funti (oko 4880 kuna) proseći novac. Godišnje se to penje do nevjerojatnih 130.000 funti (oko 1.250.000 kuna), što je oko 12.000 funti (oko 100.000 kuna) manje od godišnje plaće britanskog premijera Davida Camerona.

Dobrodušni i naivni građani rado udijele koju funtu prosjacima, od kojih su mnogi tek prevaranti koji imaju dom, a koji novac potroše uglavnom na alkohol - kaže Evans i dodaje:

- U centru grada imamo ljude za koje sam uvjeren da su profesionalni prosjaci koji mnogo zarađuju varajući ljude. To je nedopustivo.

Osim zabrinutih gradskih vlasti, uzrujani su i "pravi" prosjaci:

- Brine me će da ovakav tip publiciteta odvratiti ljude od davanja novca. Neki od nas zaista trebaju novac, ne za alkohol, već da bismo imali što jesti. Prava je sramota što nekolicina prevaranata daje lošu sliku o nama - kazao je jedan 28-godišnji prosjak za Telegraph, koji nije htio otkriti svoj identitet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:04