COVID PROTOKOLI

Cirkus u prijenosu uživo: Novinara koji je izvještavao iz Pekinga osiguranje doslovce izguralo

Naime, strani novinari se ‘suočavaju s neviđenim preprekama‘ zbog ‘vladinih napora da blokira i diskreditira neovisno izvještavanje‘.

Sjoerd den Daas

 Screenshot

Nizozemskog novinara koji je izvještavao sa Zimskih olimpijskih igara u Pekingu kinesko je osiguranje odvuklo iz kadra tijekom prijenosa uživo. Sjoerd den Daas, dopisnik NOS Journaala, pratio je dugoočekivano otvaranje igara u Kini kada je muškarac s crvenom trakom oko ruke ušao u kadar i zgrabio novinara za ramena.

Den Daas pokušao je nastaviti sa svojim poslom, ali je odvučen, ne zna se točno zbog čega, ali je očito kršio neki od strogih kineskih covid protokola. Čovjek koji ga je odvukao iz kadra nosio je crnu jaknu i crvenu traku oko ruke, po čemu se može zaključiti da je 'Volonter javne sigurnosti', straže koju predvode građani koji pomažu policiji u održavanju reda.

image

Sjoerd den Daas

Screenshot

Nejasno je što je gospodin D Daas napravio da je izazvao osiguranje, ali NOS je kasnije objavio na Twitteru da mu je omogućeno kasnije da nastavi s izvještavanjem.

U objavi stoji: 'Našeg dopisnika zaštitari su udaljili od kamere u 12:00 sati u prijenosu uživo. Nažalost, to je svakodnevica za novinare u Kini. Naš dopisnik je dobro i dopušteno mu je završiti svoju priču nekoliko minuta kasnije.'

image

Sjoerd den Daas

Screenshot
image

Strani novinari se "suočavaju s neviđenim preprekama"

Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:24