IZVAN KONTROLE

Cijeli svijet priča o bizarnim slikama koje stižu iz Sjeverne Koreje: Kim Jong-Un pogubio živce u blatu do pupka!

Nakon što je obavio ‘inspekciju‘, Kim Jong Un optužio je vladine dužnosnike kao ‘neodgovorne‘

Kim Jong Un

 Str/Afp

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un nije baš odabrao najbolju odjeću za obilazak mjesta poplave... Kim se prilikom svog rijetkog pojavljivanja u javnosti pojavio u sandalama i tako obišao mjesta poplave.

Sjevernokorejski vođa snimljen je u bijeloj košulji dugih rukava, crnim hlačama i odgovarajućim crnim sandalama dok je promatrao blato i močvare u blizini mjesta katastrofe u južnoj provinciji Pyongan u Sjevernoj Koreji.

image

Kim Jong Un

Str/Afp

Odabir ove ljetne obuće vjerojatno mu nije pružio preveliku zaštitu od vremenskih nepogoda, a također je viđen kako gazi po vodi koja mu doseže do struka. Ovo nije prvi put da se Kim odlučio za tako neobičan izbor obuće.

image

Kim Jong Un

Str/Afp

Tijekom održavanja jednog od svojih govora 2021. kojim je slavio osnivanje svoje vladajuće stranke, Kim Jong Un viđen je u crnom smokingu i odgovarajućim sandalama.

Ovog puta riječ je o katastrofi koja je zadesila zapadnu obalu njegove zemlje, gdje je morska voda uništila nasip i poplavila više od 560 hektara zemlje, od čega je gotovo polovica bila rižina polja, izvijestio je državni medij KCNA.

image

Kim Jong Un

Str/Afp

Nakon što je obavio ‘inspekciju‘, Kim Jong Un optužio je vladine dužnosnike kao ‘neodgovorne‘ te istaknuo Kim Tok Huna, premijera vlade, jer je navodno bio nemaran u vezi svojih inspekcija uništenog nasipa.

Poplave, koje je uzrokovao neadekvatan sustav odvodnje, "uglavnom se mogu pripisati slabom radnom stavu i pogrešnom stajalištu premijera vlade", rekao je Kim.

Sjevernokorejski čelnik naposljetku je opisao poplavu kao katastrofu koju je izazvao čovjek, osudivši uključene dužnosnike kao "ozbiljno izvan kontrole" i optuživši ih da su "pokvarili sav ekonomski rad države".

Unatoč tome što nije bilo žrtava kao posljedica poplave, katastrofa je ipak pogodila vrijedna poljoprivredna zemljišta što je izazvalo dodatnu zabrinutost zbog krize nedostatka hrane u zemlji.

Lim Eul-chul, profesor sjevernokorejskih studija na južnokorejskom Sveučilištu Kyungnam, sugerirao je da će Kim vjerojatno prikazati katastrofu kao glavni razlog nedavnih ekonomskih neuspjeha zemlje te će mu to dati priliku da preuredi svoj kabinet.

"Uostalom, čini se da je Kim bijesan zbog toga što se nacionalna ekonomija ne poboljšava onoliko koliko je on želio", rekao je Lim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:17