ŽIVOTNA BITKA

Čedomir Jovanović je loše: Trpi bolove, prima i morfij, liječnici kažu da takvo što nisu vidjeli

Ljetos je imao obostranu upalu pluća izazvanu koronavirusom, a sada mu je opet iznimno loše
Čedomir Jovanović
 Goran Sebelic/Cropix

Srpski političar i predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović je u lošem stanju iako je koronavirus prebolio još u srpnju, kad je jedva ostao živ. Nedavno je ponovno dobio obostranu upalu pluća te je hospitaliziran, iako koronu u organizmu više nema. Njegova supruga Jelena Jovanović je za Blic ispričala je da trpi teške bolove te da je na koktelu lijekova, a doktori mu daju i morfij.

Ustvrdila je da nije istina da mu se stanje pogoršalo zbog nemara, a ističe da je slušao sve savjete liječnika.

Ljetos je imao obostranu upalu pluća izazvanu koronavirusom, a liječnike je bilo strah da ga zbog oslabjelog imuniteta ne napadne neka opasna bakterija.

- Sve nas je pogodila laž da se nije pridržavao savjeta liječnika i da je sam odgovoran za stanje u kojem je. Ne samo zato što smo cijelo vrijeme i on i mi bili usmjereni na njegovo izlječenje, već prije svega što se tako zavaravaju ljudi, što se krije prava istina o virusu covid-19, što se ljudi dovode u zabludu koju će sutra plaćati borbom za život poput ove koju sada vodi moj suprug, one koju je izgubilo toliko divnih ljudi. Dogovor je bio da kod kuće miruje i on je tako živio. Nikad ne bi iznevjerio sve ljude s Infektivne i Bežanijske kose koji su ga spasili - kaže njegova supruga Jelena.

Nakon ljetošnjeg izlaska iz bolnice, Jovanović je i dalje teško disao, brzo se umarao, a na treniranje nije ni pomišljao. U zadnja dva mjeseca osjetio je snažne bolove u dijafragmi, neočekivano je imao kratak dah, kao i bolove u prsnom košu i abdomenu, zbog kojih je morao prekinuti i sastanak koji je bio u tijeku te otići u covid ambulantu.

- Poslije snimki su mu liječnici iskreno rekli da nešto slično još nisu vidjeli, da nalazi krvi i rendgena nadilaze njihovo znanje i da hitno mora u bolnicu, priča supruga Čedomira Jovanovića za Blic.

Njegova se obostrana upala pluća vuče još od ljeta, a uz nju i embolija.

- Loše je, trpi jezive bolove zbog čega uz četiri antibiotika prima ketonal, trodon, čak i morfij. Svi parametri su mu poremećeni. Iako više puta dnevno prima fleksarin, D dimer koji je odgovoran za zgrušavanje krvi i izaziva trombozu mu je 12 puta viši od gornje granice, CRP koji ukazuje na neku upalu, također. Željezo mu je sa 39, što je visoko, palo na 5. Sumnjali su na unutarnje krvarenje, ali srećom nije. Tlak mu je zbog bolova užasno visok i teško ga lijekovima vraćaju u normalu. Iako je teško, svi se borimo, posebno on, znate već njegovo legendarno "Odustat ćemo Nikad", dodaje Jelena Jovanović.

Supruga Čedomira Jovanovića upozorava da mnogi ne shvaćaju koliko je ozbiljna bolest u pitanju pa podcjenjuju covid-19 i banaliziraju ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:44