SLAVE POBJEDU

Čečeni objavili jezivi video iz Mariupolja: ‘Grad je konačno pao, čistimo teritorij od nacista‘

Zamjenik zapovjednika bojne Azov rekao je iz čeličane Azovstal da su ‘opkoljeni‘, ali se ‘nastavljaju braniti‘

Čečeni u Mariupolju

 Kadirov Telegram

Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je na Telegramu da je Mariupolj konačno pao, te da se cijeli teritorij 'čisti od ukrajinskih nacista'. Pritom je objavio video čečenskih vojnika koji stoje ispred zapaljene zgrade i slave pobjedu.

Kadirov je ranije objavio da će čeličana Azovstal u opkoljenom Mariupolju u istočnoj Ukrajini u četvrtak biti pod ruskom kontrolom.

'Danas prije ili poslije ručka, Azovstal će biti potpuno pod kontrolom ruskih oružanih snaga', objavio je ranije u četvrtak Kadirov, čije se postrojbe bore u Ukrajini.

Kadirov je napisao da ukrajinski borci koji su ostali u čeličani još imaju priliku predati se ujutro. Ako to učine, siguran je da će rusko vodstvo 'ispravno odlučiti'.

No, zamjenik zapovjednika bojne Azov Svjatoslav Palamar, rekao je iz čeličane Azovstal da su 'opkoljeni', ali se 'nastavljaju braniti' i da su dosad ukrajinski branitelji odbili valove ruskih napada.

'Uvijek govorim da sve dok smo mi ovdje, Mariupolj ostaje pod kontrolom Ukrajine', rekao je.

'Sve zgrade na području Azovstala su praktički uništene. Bacaju teške bombe, bombe za razbijanje bunkera koje uzrokuju ogromna razaranja. U bunkerima imamo ranjenih i mrtvih. Civili su zarobljeni ispod srušenih zgrada', rekao je satnik Palamar.

Prema ruskim informacijama, oko 2500 ukrajinskih boraca i stranih plaćenika još uvijek se nalazi u pogonima Azovstala. Prema ukrajinskim izvješćima, ondje se navodno nalazi oko 1000 civila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:20