‘MOJ VIKEND S VLADIMIROM‘

Britanske zvijezde pripremaju mjuzikl o ‘vječito preplanulom mogulu i populistu‘: ‘Ovo će biti kao ‘Evita na tripu‘!‘

Doznaje se da će mjuzikl pratiti Berlusconija tijekom jednog od najturbulentnijih poglavlja njegove karijere - suđenja za poreznu prijevaru

Silvio Berlusconi

 Alberto Pizzoli/Afp

On je rođeni showman čija je politička karijera, veća od života, vrludala od beskrajnih suđenja za korupciju do seksualnih skandala. Stoga ne iznenađuje činjenica da je život Silvija Berlusconija inspirirao britanski mjuzikl u nastajanju, piše britanski Telegraph.

Mjuzikl bi trebao sadržavati i numere poput "Hvala Bogu za Silvija" i "Moj vikend s Vladimirom", pjesme koja je, razumije se, svojevrsni naklon njegovoj dugogodišnjoj vezi s ruskim gospodarom života i smrti.

Prijateljstvo Putina i Berlusconija izdržalo i rat u Ukrajini, a potonji je nedavno otkrio da mu je ruski predsjednik za rođendan poslao sanduk votke.

Mjuzikl "Berlusconi" bit će prikazan u Lonodnu u proljeće, a napisale su ga dvije bivše zvijezde Grange Hilla, Simon Vaughan i Ricky Simmonds.

Mjuzikl se duhovito opisuje kao "Evita na tripu" (referenca na mjuzikl o Eviti Peron kojeg je napisao Andrew Lloyd Weber), producirat će ga Francesca Moody, najpoznatija kao nagrađivana producentica uspješne britanske serije Fleabag.

Premijera se očekuje u londonskom Southwark Playhouse 25. ožujka.

Iako je planirano da mjuzikl sadrži elemente humora, "Berlusconi će biti prikazan kao stvarna osoba, a ne figura iz crtića", poručuje Moody.

Doznaje se da će mjuzikl pratiti Berlusconija tijekom jednog od najturbulentnijih poglavlja njegove karijere - suđenja za poreznu prijevaru. Berlusconi je 2015. godine osuđen, a kaznu je odslužio društveno korisnim radom. Također bi se trebalo istražiti kako je Berlusconi prokrčio put do vlasti različitim populističkim liderima poput Donalda Trumpa.

Londonsko kazalište produkciju je opisalo kao "urnebesno, nestašno i bučno razotkrivanje permanentno preplanulog medijskog mogula i populista."

Silvio Berlusconi nedavno je napunio 86 godina, a i dalje se čvrsto drži na vlasti. Njegova konzervativna stranka Forza Italia jedna je od tri stranke koje čine koaliciju tvrde desnice na čelu s Giorgijom Meloni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:19