CITIRAO CHURCHILLA

Britanske medije impresionirao govor ukrajinskog predsjednika, pogledajte njihove današnje naslovnice

Volodimir Zelenski jučer je putem video-veze održao govor u britanskom parlamentu

Naslovnice britanskih medija, 9.3.2022.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se jučer putem video-veze zastupnicima u britanskom parlamentu. Prije samog obraćanja dobio je ovacije svih prisutnih.

- Obraćam vam se kao građanin, kao predsjednik velike zemlje sa snom - kazao je u uvodu Zelenski. Usporedio je borbu Ukrajine protiv Rusije s britanskim ratnim naporima protiv nacističke Njemačke u Drugom svjetskom ratu. U jednom trenutku Zelenski je parafrazirao Shakespearea i poručio kako će Ukrajine 'biti'.

Nakon toga se Zelenski prisjetio još jednog engleskog velikana, Winstona Churchilla, i u njegovom stilu poručio kako će se Ukrajinci 'boriti do samog kraja'.

- Borit ćemo se za našu zemlju, kolika god bila cijena. Borit ćemo se u šumama, na poljima, plažama i ulicama. Ukrajina se neće predati i nećemo izgubiti - zaključio je na kraju obraćanja Zelenski.

Govor predsjednika Zelenskog impresionirao je britanske medije na čijim današnjim naslovnicama dominiraju upravo njegove poruke.

Mail ga proglašava “herojem” i koristi jednu od njegovih najprkosnijih rečenica kao naslov: “Borit ćemo se do kraja”.

Express također pozdravlja njegov "inspirativni" i "povijesni" govor u parlamentu naslovom: "Borit ćemo se u šumama, na poljima i na obalama".

Guardianova kolumnistica Zoe Williams napisala je: “Kakav je snažan šok bio vidjeti kako se dvorana diže i plješće. Toliko se naviknete na politiku kao na kazalište, a odjednom su i glumci zaprepašteni, zbunjeni onim što bi moglo uslijediti.”

image

Daily Mirror

image

Daily Express

image

Daily Telegraph

image

Daily Mail

image

Guardian

image

Times

image

Sun

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:56