RUSKA ZLATNA MLADEŽ

Britanci opalili sankcijama i pokćerku Sergeja Lavrova: U Londonu je godinama plivala u luksuzu

Ova 27-godišnjakinja živi u elitnoj četvrti u Kensingtonu, a vrijednost nekretnine procjenjuje se na više od četiri milijuna funti

Polina Kovaleva

 Polina Kovaleva/Instagram

U sklopu sve širih sankcija protiv Rusije, Velika Britanija odlučila je na listu uvrstiti i Polinu Kovalevu, pokćerku ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova.

Osim nje, na proširenoj listi sankcioniranih Rusa našli su se i naftni tajkun Eugena Švidler, bankarski magnati Olega Tinkov te Herman Gref.

Britanski premijer Boris Johnson objasnio je proširenje liste potrebom da se dodatno stegne obruč oko ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Kako piše Daily Mail, Lavrovljeva 27-godišnja pokćerka Polina svakako je najprominentnija na toj listi. Živi u basnoslovnom bogatstvu, njezina kuća u Kensingtonu procjenjuje se na oko četiri milijuna funti, obrazovala se u privatnim školama te diplomirala ekonomiju i politiku na Sveučilištu Loughborough, nakon čega je magistrirala ekonomiju i poslovnu strategiju na King's Collegeu u Londonu.

Radila je za rusku naftnu kompaniju Gazprom, gdje je bila zaposlena u sektoru spajanja i akvizicija, a kasnije ju je angažirala energetska kompanija Glencore. Do kupnje luksuzne vile živjela je u golemom stanu na zapadu britanske prijestolnice, u nekretnini koja je u vlasništvu ruskog veleposlanstva (To je ukrajinska strana naknadno osporila rekavši kako se radi o njihovoj imovini).

Preselila se u luksuznu nekretninu u elitnoj četvrti 2016., kada je imala svega 21 godinu, a nikada nije otkriveno tko je platio račun za kupnju stana. Ovdje je uživala u apsolutnom luksuzu, imala je na raspolaganju bazen, teretanu, spa-centar, kino, golf igralište, sobu za igre i pogled iz snova.

Njezina majka, 51-godišnja Svetlana Poljakova moćna je zaposlenica ruskog Ministarstva vanjskih poslova koja Lavrova prati na gotovo svakom njegovom putovanju, a u vezi su od 2000. te se odavno šuška da mu je ona zapravo neslužbena supruga.

Britansko Ministarstvo vanjskih poslova poručilo je kako sankcije protiv Poline šalju "snažnu poruku onima koji profitiraju od suradnje s agresorima na Ukrajinu", piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:42