62 MILIJUNA FUNTI

Bračni par uplatio listić, dobitak je bio mizeran, a onda je uslijedio preokret iz snova: ‘Ovo je nadrealno, dajemo otkaz!‘

Nakon dobitka, gospođa Nuttall odmah je dala otkaz, a njen suprug raditi će još kratko vrijeme

Richard (54) i Debbie (54) Nuttall

 Anita Maric/Swns/Swns/Profimedia/Anita Maric/swns/swns/profimedia

Dobitnici EuroMillions jackpota u Velikoj Britaniji od gotovo 62 milijuna funti, Richard i Debbie Nuttall, isprva su mislili da su osvojili samo 2,60 funti. Sretni par, oboje 54-godišnjaci, iz Colnea, Lancashire, osvojili su 61.708.231 funti od 123 milijuna funti jackpota iz izvlačenja 30. siječnja, javlja skynews.

"Kao ošamućeni smo, ovo je nadrealno, to je ogromna količina novca. Sanjate o dobitku na lutriji, ali nikada ne mislite da ćete to biti vi, ali evo ipak jesmo", rekao je za medije Richard Nuttall.

‘Odlično, imamo za slaninu‘

Ispričao je kako je provjeravao svoju e-poštu dok je bio na odmoru na Kanarskim otocima ranije ove godine, kada je pronašao poruku od lutrije u kojoj je pisalo da ima dobitak od 2,60 funti na svom računu. Prenio je vijest svojoj ženi, a ona je odgovorila: "Woo hoo, možemo kupiti slaninu s tim."

Vratio se svojim obavezama za taj dan, a na kraju dana je opet provjerio svoju e-poštu. Tada je vidio novu poruku od lutrije u kojoj je pisalo da su osvojili £61,708,231.

Kupio je opremu za golf, a ona sušilo za kosu

Nakon ovog dobitka, par ne planira nastaviti raditi. Gospođa Nuttall već je dala otkaz, a gospodin Nuttall, samozaposleni računovođa, rekao je da će prestati raditi na kraju porezne godine, u ožujku.

Prvo što je g. Nuttall kupio od svog dobitka bio je novi set palica za golf i torba za golf, jer voli taj sport, dok je njegova žena potrošila na novo sušilo za kosu. Samo pet tjedana prije lutrije planirali su se preseliti u bungalov jer su im djeca odrasla i napustila dom.

"Čak smo pronašli jednu u blizini na kojoj je bilo potrebno puno posla i razmatrali smo ponudu", rekao je. "Sada se širimo, s puno zemlje za uživanje. Naši će životi biti toliko drugačiji. Naporno smo radili cijeli život i sada se jako veselimo što ćemo si malo olakšati. Ali ne samo to, ova će pobjeda također promijeniti živote onih koji su nam najbliži, a nadamo se i sljedeće generacije nakon toga."

Poduprit će organizaciju posvećenu prerano izgubljenom nećaku

Par također planira podržati dobrotvornu organizaciju BK‘s Heroes, koja je osnovana u sjećanje na njihovog nećaka Bena Kinga, nakon što je umro od rijetkog stanja, tubularnog intersticijalnog nefritisa i uveitisa, u dobi od 27 godina.

Ova dobrotvorna akcija toliko znači njihovoj obitelji i svi su uključeni. Prvotno je osnovana za prikupljanje sredstava za odjel na kojem je Ben zbrinut, ali su prikupili mnogo više.

"Ben je bio takva inspiracija za sve nas. Bio je nevjerojatno hrabar i pozitivan tijekom svog liječenja i njegova je želja bila da se ova dobrotvorna organizacija osnuje kako bi činila sve što može za živote budućih generacija."

Prvi UK EuroMIllions dobitak ove godine

Andy Carter, viši savjetnik za dobitnike pri Nacionalnoj lutriji, rekao je ranije ovog mjeseca: "Ovo su apsolutno nevjerojatne vijesti i drago nam je što smo primili zahtjev." Ovo je prvi UK EuroMillions jackpot dobitak u 2024., nakon nevjerojatne 2023. godine u kojoj je osvojeno šest UK EuroMillions jackpota, uključujući dobitak od 111,7 milijuna funti od strane anonimnog pojedinačnog vlasnika listića u lipnju.

"Sada smo usredotočeni na podršku ovom najnovijem sretnom vlasniku ulaznice kroz proces i na tome da im pomognemo da počnu uživati u svom dobitku koji im doista mijenja život."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:18