VEĆ U KAMPANJI

Bolsonaro stigao na kraljičin pogreb pa se snimao po ulicama Londona: ‘Dobro pogledajte ovo!‘

Bolsonaro je iskoristio svoje putovanje na kraljičin sprovod kako bi stao na benzinskoj postaji i objavio video o cijeni goriva

Jair Bolsonaro u Londonu

 Screenshot Youtube/

Jair Bolsonaro snimio je video na benzinskoj crpki u središtu Londona, a sve u nastojanju da pokuša skupiti čim više bodova kod glasača uoči izbora u Brazilu sljedećeg mjeseca.

Brazilski predsjednik iskoristio je svoje putovanje u Veliku Britaniju na kraljičin sprovod kako bi stao na benzinskoj postaji i objavio video o cijeni goriva.

Na snimci vidimo Bolsonara na Shell-ovoj benzinskoj crpki na londonskom Bayswater Roadu kako pokazao na cijenu bezolovnog goriva na elektroničkom natpisu.

Rekao je da je cijena od 161,9 penija po litri "praktički dvostruko veća od prosjeka mnogih brazilskih država" i ustvrdio da je gorivo u njegovoj zemlji među najjeftinijima na svijetu.

Video je objavljen noć prije kraljičinog sprovoda, a mnogi su ga kritizirali na društvenim mrežama, rekavši da to nije poštena usporedba jer je minimalna plaća u Brazilu višestruko niža od one u Velikoj Britaniji.

Inače, cijene goriva u Velikoj Britaniji pale su posljednjih mjeseci, a u jednom trenutku za litru se plaćalo gotovo 2 funte, piše Sky News.

Bolsonaro je trenutno u velikim problemima, jer ga sljedeći mjesec čekaju predsjednički izbori, a njegov glavni suparnik, bivši čelnik Luiz Inacio Lula da Silva, prema anketama trenutno vodi sa 47% naspram njegovih 31%.

Bolsonara također optužuju da je iskoristio svoje putovanje u London kako bi se pokazao među svjetskim čelnicima, a sve u pokušaju da poboljša svoj imidž.

Obraćajući se pristalicama s balkona brazilskog veleposlanstva u nedjelju, posvetio je nekoliko sekundi kraljičinoj ostavštini prije nego što je prešao na govor o izborima.

- Mi smo zemlja koja ne želi liberalizaciju droga, koja ne želi razgovarati o legalizaciji pobačaja i koja ne prihvaća ‘rodnu ideologiju‘ - rekao je, između ostalog, okupljenima.

Čelnik krajnje desnice često je opisivan kao brazilski odgovor na Donalda Trumpa, a poznat je i po brojnim kontroverzama u pristupu pandemiji kao i politici prema amazonskoj prašumi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:13