IRINA BOLGAR

Bivša partnerica šefa Telegrama: ‘Durov se sastao sa Macronom, potpisala sam ugovor o najmu kuće kod Pariza za 105 tisuća eura mjesečno‘

Ona je tada istraživala mogućnosti školovanja za djecu, dobila je boravišnu dozvolu te potpisala ugovor o najmu novog doma

Irina Bolgar, Pavel Durov

 Profimedia, Afp/

Izvršni direktor Telegrama Pavel Durov razmatrao je 2018. godine preseljenje svoje obitelji u Pariz. Te se godine Durov sastao s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i s njim razgovarao o mogućnosti stjecanja francuskog državljanstva.

Durovljeva bivša partnerica i majka njegove djece, Irina Bolgar, rekla je za Politico da je potpisala ugovor o najmu kuće od 105.000 eura mjesečno u luksuznom pariškom predgrađu. Tamo se planirala smjestiti s djecom.

image

Irina Bolgar

Not Supplied/willwest News/profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Podsjetimo, osnivač i izvršni direktor Telegrama uhićen je 24. kolovoza u blizini Pariza. Optužen je po šest točaka, a optužbe su povezane s nedopuštenim aktivnostima na aplikaciji Telegram. Zabranjeno mu je napuštanje Francuske, a dvaput tjedno se mora javljati u parišku policijsku postaju.

No, njegova povezanost s Parizom seže mnogo dalje od uhićenja. Šef Telegrama se sastao s francuskim predsjednikom Macronom 2018. godine, u vrijeme kada je Macron Francusku htio predstaviti kao novu vrhunsku destinaciju za poduzetnike, posebno one iz tehnološkog sektora. Sam Macron je Durovu dodijelio francusko državljanstvo.

Bolgar je u vezi s Durovom bila od 2013. do 2022., najprije u Rusiji, a potom i na daljinu, kada se on preselio u Ujedinjene Arapske Emirate. Zatim se ona s njihovo troje djece preselila u Europu, no održavali su obiteljske odnose do 2022. godine.

- Kada smo 2018. došli u Europu, imali smo ideju da se nastanimo u Francuskoj, rekla je Bolgar. Ona je tada istraživala mogućnosti školovanja za djecu, dobila je boravišnu dozvolu te potpisala ugovor o najmu novog doma. Durov je potpisao ugovor za plaćanje svih njezinih naknada za najam.

image

Pavel Durov

Steve Jennings/Afp

On nije planirao živjeti u toj kući, no namjeravao je posjećivati nju i djecu. No, Bolgar se naknadno predomislila pa do tog preseljenja nije ni došlo. Naposljetku se nastanila u Ženevi, a nakon toga se nastavila sastajati s Durovom u Parizu. Tada je odsjedala u hotelima u središtu grada, kao što je Ritz.

Sve do 2022. su Bolgar i Durov nastavili razgovarati o planovima za kupnju kuće u Ženevi ili u francuskim gradovima u blizini švicarske granice. Njihova je veza završila 2022. godine, a ona trenutno živi u Švicarskoj, piše Politico.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 14:08