KAD JE TATA MOĆAN

Berlusconijeva kći postala članica uprave kluba Milan: Prvo moram proći sve, pa odlučiti što ću raditi...

RIM - Barbara Berlusconi (26), kći najbogatijeg Talijana Silvija Berlusconija i njegove druge bivše supruge Veronice Lario, ušla je u upravu nogometnog kluba Milan kojemu je vlasnik i predsjednik njen tata. U Italiji je logično da vlasnik ili glavni dioničar kluba bude njegov predsjednik. Samo u velikim dinastijama, gdje patrijarh nema kada baviti se i svojom najdražom igračkom, u klub delegiraju nekoga drugoga iz obitelji.

Opstanak dinastije

Tako su činili Agnelli, kad je na čelu Juventusa bio “Odvjetnikov” brat Umberto Agnelli, a sada je na toj dužnosti Umbertov sin Andrea Agnelli, posljednji s tim prezimenom. “Upucavši” svoju srednju kćer u Milanovu upravu Berlusconi je i na toj razini pokazao da računa na opstanak dinastije.

Njegova starija djeca iz prvoga bivšeg braka s Carlom Dell’Oglio, Maria Elvira “Marina” (44) i Pier Silvio (41), već su dobila funkcije u obiteljskom biznisu: Marina vodi nakladni kolos Mondadori, a Pier Silvio je potpredsjednik Mediaseta i predsjednik njegove producentske kuće RTI. Sada je na redu Barbara, krsno kumče bivšeg premijera i pravomoćno osuđenog kriminalca Bettina Craxija.

Čestitka iz Rome

Adriano Galliani, predsjednik Milana, objasnio je novinarima da će nova članica uprave prvo proći kroz sve sektore Milana da bi se upoznala s njima, a tek onda će odlučiti čime će se baviti. Barbari Berlusconi je čestitala Romina predsjednica Rosella Sensi, jedina žena na čelu nekoga od 20 klubova u talijanskoj Seriji A (naški: prvoj ligi). Ona je donedavno bila i vlasnica, ali joj je zbog dugova njezine naftaške tvrtke Italpetroli klub oduzeo UniCredit, ostavivši Rosellu Sensi na čelu dok ne nađe kupca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 17:48