U NJEMAČKOJ

Banožić sudjelovao na sastanku ministara obrane Obrambeno-savjetodavne skupine za Ukrajinu

Ministar je spomenuo dosadašnju pomoć Hrvatske Ukrajini kroz donaciju vojne i nevojne opreme, kao i prihvat 14.000 izbjeglica

Mario Banožić

 Stipe Majic/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Robert Hranj sudjelovali su u utorak u zrakoplovnoj bazi Ramstein u Njemačkoj na sastanku ministara obrane Obrambeno-savjetodavne skupine za Ukrajinu na kojemu se raspravljalo o daljnjim planovima pružanja obrambene pomoći Ukrajini, priopćeno je iz MORH-a.

Sastanak je održan na poziv američkog ministra obrane Lloyda J. Austina koji je najavio redovne mjesečne sastanke u ovom formatu.

Pozdravio je odluke svih država koje su dosad pružale pomoć Ukrajini u vojnoj opremi, izdvojivši i države koje su najavile novu pomoć, a to su Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada. Rekao je kako je to jak signal za dalje, istaknuvši važnost transparentnog i žurnog rada u budućnosti.

Ministar Banožić spomenuo je dosadašnju pomoć Hrvatske Ukrajini kroz donaciju vojne i nevojne opreme, kao i prihvat više od 14 tisuća ukrajinskih izbjeglica. Banožić je također naglasio kako se u suradnji sa saveznicima analizira trenutna situacija u Ukrajini i kako je sad najvažnija odlučnost, zajedništvo i solidarnost s Ukrajinom, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:19