HOROR U LONDONU

Banda joj preuzela stan i financije, zatočila i mučila do smrti, sve se otkrilo tek kad su susjedi uočili crve...

Shakira Spencer, koja je nosila konfekcijski broj 44, na kraju je bila kost i koža. Polijevali su je kipućom vodom i palili aerosolom

Shakira Spencer prije i poslije zlostavljanja

 FACEBOOK, Met Police

Shakiru Spencer (35) policija je pronašla mrtvu u njezinu domu u Hanwellu u zapadnom Londonu, nakon što je susjed 25. rujna 2022. uočio crve kako gmižu ispod njezinih ulaznih vrata. Za njezino ubojstvo i nezakonito pokapanje osumnjičeni su Ashana Studholme (38), njezin ljubavnik Shaun Pendlebury (26) i Lisa Richardson (44). Sve troje zločin i dalje poriču, iako su žrtvu mučili, izgladnjivali i nasmrt pretukli prije nego što su je ostavili da mrtva doslovce trune.

Prema pisanju Daily Maila, pokojnica je bila opečena kipućom vodom i zatim paljena aerosolom. Shakira, koja je nosila konfekcijski broj 44 na kraju je bila doslovce kost i koža, rečeno je na sudu.

- Tijekom razdoblja od nekoliko mjeseci Spencerova je bila izolirana, prostituirana i opljačkana - izjavila je tužiteljica.

Dok je bila zatočena i tretirana poput robinje, osumnjičeni su je hranili samo vrećicama kečapa. Preuzeli su njezin stan, kao i financije, a zlostavljanje kojem su je podvrgavali čak su i snimali. Na kraju su je nasmrt pretukli i zaključali u ormar.

Lisa Richardson na sudu je izjavila kako Ashanu Studholme poznaje 20 godina, a iako je o njoj prije govorila kao "prijateljici i članici obitelji", sad je promijenila ploču i tvrdila kako se dotične zapravo - bojala.

- Htjela me kontrolirati... I znala je da se bojim - rekla je pa dodala kako je "voljela otići iz svog malog stana u Northoltu u Ashanin dom u Harrowu te "uživati u vrtu i obližnjim poljima".

Na pitanje zašto je Shakira bila mučena, Lisa Richardson samo je kratko odgovorila: "Ne znam zašto se to dogodilo".

- To su bili neoprostivi postupci koji su me zgrozili, zato sam i izašla iz kuhinje... Vidjela sam da ju je Ashana polila vodom, ali ne znam je li ta voda bila prokuhana - izjavila je Lisa na sudu i demantirala tvrdnje da je tad bila pod utjecajem droga.

Također se moglo čuti kako je Shaun Pendlebury bacio kipuću vodu na Shakiru i napao je koristeći aerosol te upaljač kao plamenik.

Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:09