ŠARIĆ PROVOCIRAO SUCA

BALKANSKI KRALJ KOKAINA NA SUDU 'Sva mi je imovina oduzeta, a normalno da sam nešto sakrio'

Darko Šarić
 Peđa Milosavljević/CROPIX

BEOGRAD - Glavna rasprava na suđenju srpskom narkobosu Darku Šariću, osumnjičenom za pranje kokainskog novca, odgođena je u utorak za sredinu svibnja, piše Blic .

U Specijani je sud Šarić doveden oko 14.30, a na ulazu je pozirao fotoreporterima i mahao okupljenim novinarima. S njim su u sudnicu, uz pravni tim, stigli i nevjenčana supruga Lana Popović s rođacima te Svetlana Šarić, bivša žena brata Duška Šarića, Darkova brata.

Sudac Siniša Petrović odmah na početku rasprave rekao je da treba zastati s postupkom i uzeti osnovne podatke od Šarića, koji je od sada uključen u proces. S njim će se na optuženičkoj klupi naći još 15 osumnjičenika.

Šarićev se odvjetnik usprotivio održavanju glavne rasprave jer se, kaže, cijeli prošli tjedan bavio odvojenim predmetom za šverc kokaina. Tužiteljstvo se založilo da se rasprava održi.

Sudac Petrović je zatim Šarića pozvao da mu pristupi. 'Pitam vas koliko ste spremni pratiti glavnu raspravu i jeste li imali vremena za upoznavanje s optužnicom ', pitao ga je Petrović, na što je Šarić odgovorio: 'Nisam kriv.'

'Nisam vas to pitao, nego jeste li upoznati s optužnicom', nije se dao sudac, ali Šarić mu je uzvratio da optužnicu uopće nije razumio. 'Ona je katastrofalna', dodao je.

'Ovo je moja omiljena optužnica, suglasan sam s prijedlogom da se odgodi rasprava', rekao je još Šarić, nakon čega je sudac odredio kraću stanku.

Sudsko je vijeće odlučilo da se rasprava održi, a Šarić je ponovno pozvan da pristupi. Blic piše da je tom prilikom ponovio da od imovine nema ništa, s obzirom da mu je sve oduzeto, ali da je jednom prilikom prodao tvrtku za 29 milijuna i da je 'normalno da je nešto sakrio'.

Sudac je zatim još jednom ponovio da treba zastati i dati vremena s iznošenjem obrane, s obzirom da se vodi još jedan paralelan proces. 'Ovaj postupak je mnogo složeniji, ima mnogo više dokumentacije', rekao je Petrović.

Inače, Šarić je prošlog ponedjeljka, kada se prvi put pojavio pred Specijalnim sudom, negirao da je s pripadnicima svoje skupine organizirao krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Europu, tvrdeći da je cijeli proces 'obmana bivšeg režima da zamagli svoje lopovluke'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 13:34