RADNA SNAGA U SJENI

Australska vlada na udaru kritika zbog širenja omikrona u staračkim domovima: ‘Koristit ćemo vojsku‘

Premijer je rekao da je oko 560 osoba koje se bave njegom starijih osoba umrlo od zaraze Omikron varijantom koronavirusa do kraja 2021

Lockdown u Australiji

 Afp,Twitter

Australija bi mogla upotrijebiti svoje obrambene snage kako bi pomogle u suzbijanju epidemije COVID-19 u sektoru skrbi za starije osobe koja je povećala napore zaposlenih i prisilila mnoge domove na zatvaranje, rekao je u petak premijer Scott Morrison dok broj zaraženih u zemlji ostaje u silaznom trendu.

Vlada se našla pod pritiskom javnosti zbog širenja varijante Omikron u domovima za starije osobe, a ministar zadužen za usluge skrbi Richard Colbeck našao se pod kritikom javnosti nakon što je prisustvovao utakmici kriketa umjesto da se pojavio pred parlamentarnim odborom koji ispituje razloge izbijanja zaraze u domovima za starije osobe.

Premijer Scott Morrison rekao je da je zamolio ministre obrane i zdravstva da vide kako bi obrambene snage mogle pomoći u domovima za njegu starijih osoba u kojima je mnogo zaposlenih zbog zaraze koronavirusom završilo u izolaciji.

Morrison je rekao da je oko 560 osoba koje se bave njegom starijih osoba umrlo od zaraze Omikron varijantom koronavirusa do kraja 2021.

Poručio je novinarima da obrambene snage nisu "radna snaga u sjeni" za taj sektor ali je rekao i kako moraju razmotriti razne opcije.

"Kada ste premijer, i ministar zdravstva i skrbi za starije osobe i ministar obrane, morate se nositi s praktičnim opcijama koje funkcioniraju", rekao je.

Ukupni dnevni broj zaraženih COVIDOM-19 pao je u Australiji u petak i bio je na putu da bude najniži u više od mjesec dana, s oko 30.000 novih slučajeva prijavljenih u najvećim državama.

S obzirom da neke države još uvijek nisu objavile brojke, u petak je prijavljen ukupno 81 smrtni slučaj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:57