BOMBA POD TERENCEM

Atentat u Beogradu: ‘Ležao je na ulici krvav, djevojka je pored njega zapomagala...‘

Stojanović je u bolnici preminuo dva sata nakon što je primljen u teškom stanju
Sonia Suarez Gomez i Strahinja Stojanović
 Instagram @soniasuarezgmz

U Novom Beogradu je došlo do eksplozije bombe podmetnute pod terenac u kojem je u to vrijeme bio Strahinja Stojanović, kojeg se ranije povezivalo s ubojstvom poznatog beogradskog odvjetnika Dragoslava Miše Ognjanovića, javlja Blic, a Nova.rs piše da je Stojanović u bolnici preminuo dva sata nakon što je primljen u teškom stanju.

Prema prvim informacijama, u vozilu se nalazila i 45-godišnja Kolumbijka Sonia Suarez Gomez. Srpski mediji pišu da je bomba bila postavljena ispod automobila.

Svjedoci kažu da je eksplozija bila strašna.

- Sjedio sam u kafiću 50-ak metara dalje kad se čula snažna eksplozija. U trenutku sam pomislio da se urušava nešto oko mene. Još nisam ni shvatio što se dogodilo kada se čulo zapomaganje i vrištanje djevojke, mislim da je Španjolka u pitanju, nije govorila srpski. Momak je ležao na ulici, krvav, ta djevojka koja je bila s njim u automobilu, sjedila je pored njega i zapomagala. Ubrzo su stigli vatrogasci i policija, a momak i devojka su prevezeni kolima Hitne pomoci. On je odvezen bez desne noge..., rekao je svjedok za Blic.

Sudeći po fotografijama Kolumbijke Sonije na Instagramu, ona i Stojanović su bili u ljubavnoj vezi.

Ovo je već drugi atentat na Strahinju Stojanovića: netko ga je pokušao ubiti i 11. kolovoza prošle godine.

Stojanovića se sumnjičilo za povezanost s ubojstvom odvjetnika Ognjanovića, a u trenutku njegove likvidacije s odvjetnikom je bio i sin Petar, kojeg je jedan od metaka pogodio u šaku.

Strahinja Stojanović je u kolovozu prošle godine dospio u žižu javnosti. Tada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil u kojem je u trenutku detonacije bila bivša misica iz Španjolske, Olatz Bilbao Gonzales (21). On je i po svojim kriminalnim radnjama odavno poznat policijskim i sudskim tijelima.

Ta je eksplozija, piše Blic, bila namijenjena njemu, a misica je pritom teško ozlijeđena. On je tada prošao bez ozljeda jer u tom trenutku nije bio u automobilu.

Stojanović je bio kum Miloša Vidakovića, za čije je ubojstvo osuđena grupa bliska Slobodanu Šaranoviću. Kad je Vidaković ubijen u Budvi 2013., spominjalo se da je Stojanović naručitelj tog ubojstva, iako ga je priznao Miloš Vojnović.

Sumnja se da je bio povezan i s ubojstvom svog oca, Paje Stojanovića, krajem 2015. godine, zbog toga što je otac maltretirao majku, a Nova.rs piše da se vjerovalo da je Paja ubijen zbog kriminalnih kontakata i poslova svog sina. Paja je ranije bio u zatvoru zbog silovanja i pokušaja ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:11