SVE SNIMIO PROLAZNIK

Amerikanka u Rimu bacila e-romobil niz čuvene Španjolske stube i prouzročila štetu od 25.000 eura

Na Španjolskim stepenicama je inače od 2018. godine ljudima zabranjeno čak i sjedenje
 Policijska fotografija

Američka turistkinja prouzročila je štetu od 25.000 eura kada je svoj električni romobil bacila niz Španjolske stube u Rimu. Na dvjema stubama nastale su pukotine.

Incident je u noći na petak snimio prolaznik, a policija je kasnije sustigla 28-godišnjakinju i kaznila s po 400 eura i nju i njezinog 29-godišnjeg suputnika, koji je vozio svoj romobil niz mramorne stepenice iz 18. stoljeća.

Paru je također zabranjen povratak na mjesto svjetske baštine UNESCO-a koje je 2015. podvrgnuto restauraciji od 1,5 milijuna eura.

Incident se dogodio dva tjedna nakon što je posjetitelj iz Saudijske Arabije vozio Maserati niz iste stepenice, na kojima je inače od 2018. godine ljudima zabranjeno čak i sjedenje.

Broj turista u talijanskoj prijestolnici vratio se na razinu prije pandemije, uz intenzivne gužve koje nastaju kod kulturnih znamenitosti. No, oporavak sektora također je doveo do povratka turista koji krše pravila pristojnosti. Tako su u travnju dva nizozemska posjetitelja kažnjena s 1000 eura zbog ulaska u fontanu di Trevi, što je bila prilično česta pojava prije pandemije.

Nekoliko dana prije, 39-godišnji Argentinac optužen je za kršenje strogih pravila zabrane letova nakon što je srušio dron na krov Palazzo Venezia, velike renesansne palače smještene u srcu Rima.

Tjedan dana ranije dva meksička turista srušila su pak svoj dron na Kosi toranj u Pisi, a među kažnjenima je i francuski turist koji je veslao niz Canal Grande, najveći kanal u Veneciji te dvije Njemice koje su se sunčale u bikinijima kraj jedne venecijanske crkve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 14:45