VELIKA ŠKRTICA

Amerikanci izabrali najbolje brendove za kućanske uređaje, na prvom mjestu tvrtka koju vole i u Hrvatskoj

U anketi je sudjelovalo preko 14 tisuća potrošača, a ocijenjivali su zadovoljstvo nedavno kupljenih uređaja

Najbolji televizori su LG, Hisense i Samsung (ilustracija)

 /Hisense

Američki potrošači odabrali su najbolje uređaje i konkretne brendove s kojima su najzadovoljniji, a u anketi koju su znanstvenici sa Sveučilišta u Michiganu napravili za potrebe Američkog indeksa zadovoljstva potrošača sudjelovalo je 14 tisuća nasumično odabranih Amerikanaca.

Kad su u pitanju sušilice rublja, u Sjedinjenim Američkim Državama potrošači su najzadovoljniji s Whirpoolom, dok im je Samsung najbolji u kategoriji mikrovalnih pećnica i pećnica općenito.

Među perilicama rublja prednjači LG dok je Whirpool ponovo najbolji u kategoriji perilica suđa.

Haier se pokazao kao najbolji izbor kad su u pitanju frižideri dok je u kategoriji televizora pobjedu odnio LG (slijede ga Hisense, Samsung i TLC).

Kod osobnih računala nema previše iznenađenja - Amerikanci su najzadovoljniji s Applom, ali ne zaostaje niti Samsung dok ih slijede dell i HP.

Amerikanci su općenito najzadovoljniji sa stolnim računalima, na drugom su mjestu laptopi, a tek onda slijede tableti.

Kad su u pitanju kućanski uređaji, najboljim brendom općenito pokazao im se LG, a nakon toga idu Haier i Whirpool koji su se dosta uzdigli u odnosu na prijašnje istraživanje.

Potrošači su u anketi sudjelovali između srpnja 2022. i lipnja 2023. godine, a ocijenjivali su zadovoljstvo nedavno kupljenim uređajima te su u obzir dolazili najveći proizvođači s najvećim tržišnim udjelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:40