ROE VS WADE

Američka ‘socijalistička barbika‘ optužena da je lažirala uhićenje: ‘Vara birače pa ako prođe - prođe!‘

Ocasio Cortez se, izgleda, pred blicevima fotoaparata činila kao da je uhićena dok naposljetku nije podigla ruke i mahnula publici

Alexandria Ocasio Cortez u trenutku kada je izgledalo kao da je uhićena

 Anna Moneymaker/Afp

Neformalna predvodnica socijalističkog ogranka Demokratske stranke u SAD-u, Alexandria Ocasio Cortez, koju njezini protivnici nazivaju ‘socijalističkom barbikom‘, optužena je da je glumila uhićenje na prosvjedu za prava na pobačaj u srijedu.

Policajci su "pritvorili" Ocasio Cortez ispred Vrhovnog suda zajedno s nekoliko istaknutih demokrata tijekom prosvjeda protiv poništenja presude Roe vs. Wade.

Ocasio Cortez se, izgleda, pred blicevima fotoaparata činila kao da je uhićena dok naposljetku nije podigla ruke i mahnula publici.

"AOC je samo lažirala da ima lisice", napisala je kongresnica Marjorie Taylor Greene na Twitteru. "Demokrati su toliko podbacili da sada i lažu svojim biračima kako bi pokušali osvojiti koji glasački poen. Jadno!"

"Lažite dok vam ne prođe!", napisala je Sara A. Carter s Fox Newsa.

Inače, tijekom prosvjeda, skupina demokrata koja uključuje i bliske suradnike AOC sa spomenutog lijevog krila Demokratske stranke, poput Ilhan Omar i Rashide Tlain, blokirala je promet ispred američkog Kapitola u Washingtonu.

Prema navodima policija, bili su tri puta upozoreni da okončaju prosvjed. Uhićeno je ukupno 35 osoba, uključujući 18 članova Kongresa.

Podsjećamo, prošli je mjesec kontroverznom presudom Vrhovnog suda poništena odluka u slučaju Roe vs. Wade iz 1973. koja je ženama jamčila pristup pobačaju. Vrhovnim sudom, inače, dominira šest konzervativnih sudaca, od kojih je trojicu imenovao bivši predsjednik Donald Trump.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:12