NA RUBU SNAGA

Alarmantno upozorenje Zelenskog: ‘Bit ćemo prisiljeni na povlačenje, a onda vam je jasno gdje će Rusi krenuti...‘

Zelenski je u telefonskom razgovoru s američkim predsjednikom rekao da je odobrenje paketa od ključne važnosti

Volodimir Zelenski

 Pool/abaca/Shutterstock Editorial/Profimedia/Pool/abaca/shutterstock Editorial/profimedia

Ukrajina će bez pomoći SAD-a biti prisiljena na povlačenje malim koracima, rekao je za Washington Post ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Ako Ukrajina ne dobije obećanu američku vojnu pomoć, njezine će se snage morati povući malim koracima, rekao je Zelenski.

- Ako nema potpore SAD-a, to znači da nemamo protuzračnu obranu, nemamo rakete Pionir, nemamo ometače za elektroničko ratovanje, nemamo topničke granate od 155 mm... To znači da ćemo se povlačiti, korak po korak. Pokušavamo pronaći način da se ne povučemo, rekao je Zelenski.

Nedostatak streljiva znači da se morate snaći s manje, rekao je Zelenski i dodao:

- Kako? Naravno, povući se. Skratiti liniju bojišnice. Ako pukne, Rusi bi mogli otići u velike gradove, kaže Zelenski.

Joe Biden je pozvao Zastupnički dom američkog Kongresa koji je pod kontrolom republikanaca da odobri paket vojne i financijske pomoći, no predsjedavajući Predstavničkog doma Mike Johnson je mjesecima to pitanje stavljao u drugi plan zbog domaćih prioriteta.

Zelenski je u telefonskom razgovoru s američkim predsjednikom Joeom Bidenom u četvrtak rekao da je odobrenje paketa od ključne važnosti.

Ruske su snage prošlog mjeseca zauzele istočni grad Avdiivku, a od tada su postigle male uspjehe, a bojišnice se u ovim mjesecima nisu puno promijenile.

Ukrajinski predsjednik je rekao da Ukrajina nadoknađuje nedostatak projektila oružjem i sustavima protuzračne obrane domaće proizvodnje, no istaknuo je da to nije dovoljno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 06:47