UPIRANJE PRSTA

Opačak u šoku: Čolak laže da sam ja kriv, plakao je da će ga tata ubiti

"Bio je to Čolak. Okrenuli smo ga na bok, krv mu je išla iz usta. Poslije petnaestak sekunda uspio je reći: "Što se to dogodilo, što sam napravio? Ubit će me tata. Je li netko bio sa mnom u autu?"

'Bog mi je svjedok da nisam ništa kriv. Ja mirno spavam. A to što sad Čolak priča da je zbog mene poginula Ivana, vjerojatno čini pod utjecajem svog oca. Neki su mi ljudi kazali da će tako biti, da će sve pokušati svaliti na mene', rekao je 33-godinšji Dalibor Opačak, vozač Nissana kojeg je 'ubojica iz Ferrarija' Marin Čolak optužio da je skrivio proetnu nesreću na autocesti A6.u kojoj je poginula mlada djevojka Ivana Obad.

Nakon što je Čolak izjavio kako je Opačak iz ljubomora skrivio nesreću jer se išao natjecati s njim, Večernji list prenosi reakciju Opačaka koji je šokiran izjavom, sad već vjerojatno bivšeg prijatelja.

Tog kobnog 5. studenog Opačak se sa svojim suvozačem Damiro Nakićem našao s Čolakom na crpki iza Lučkog oko 11.30 sati. Tamo su upoznali Ivanu, a na crpki je bio još i Hrvoje Petroviće s svojim Ford Focusom i Slovenac (Svena Šalkovića, op. a.) sa suvozačem (Dinom Miškovićem) s Ultimom GTR. Tvrdi da nikakva govora o utrci autocestom nije bilo, već da su se uputili na Grobnik na kojem se staza otvarala u 13 sati.

Na tom dijelu ceste, prisjeća se, Nakić se dohvatio telefona pa je smanjio brzinu i tu su ga sustigli ostali.

"Vozio sam u desnom traku. Hrvoje nas je prešao lijevim. Kad smo kod Bosiljeva došli u zavoj, Čolak je iz lijevog traka uletio ispred mene. Udario je u moj prednji lijevi dio svojom stražnjom desnom stranom. Ne znam jesam li mu bio u mrtvom kutu. Eh, da sam barem mogao kočiti ", rekao je Opačak.

"Ubit će me tata. Je li netko bio sa mnom u autu?"

Iz Nissana su poslije sudara izletjeli, nastavlja, on i Nakić. Čolakov Ferrari bio je u plamenu kad je netko poviknuo da se malo dalje nešto miče.

"Bio je to Čolak. Okrenuli smo ga na bok, krv mu je išla iz usta. Poslije petnaestak sekunda uspio je reći: "Što se to dogodilo, što sam napravio? Ubit će me tata. Je li netko bio sa mnom u autu? Pozvali smo hitnu, Hrvoje, koji nije ni vidio što se dogodilo, zvao je Marinova oca", dodaje Opačak.

Dalibor Opačak kaže da je Čolaka posjetio u karlovačkoj bolnici, dva dana poslije nesreće

"Ne znam je li znao da je Ivana mrtva. Pružio mi je ruku i gotovo zaplakao. Pitao sam ga kako je, htio ga vidjeti. Mislio sam da će mu to nešto značiti, a on sad kaže da ga uopće nisam posjetio u bolnici... Baš sam i Hrvoja neki dan pitao kad se može k Marinu", kazao je Opačak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:19