NAUTIČKA PATROLA JUTARNJEG LISTA

VIDEO: POSJETILI SMO ACI MARINU RAB Kuća rapske torte pokazala nam je kako se radi poznati specijalitet i koja legenda ga prati...

 
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Nautička patrola Jutarnjeg lista posjetila je ACI marinu Rab na istoimenom otoku. Stigli su baš nakon Rabske fjere, prvog i najvećeg srednjovjekovnog ljetnog festivala u Hrvatskoj. Grad je i par dana nakon velike fešte i dalje ispunjen turistima i nautičarima koji istražuju staru jezgru Raba ili pak uživaju na brojnim pješčanim plažama.

U Rabu ih je ugostila Ivana Matušan, direktorica TZ Grada Raba, koja im je pokazala kako se nekada živjelo na otoku. Prva postaja je bila Kuća rapske torte gdje im je Ružica Ribarić pokazala kako se radi taj poznati specijalitet. Naime, izvorni recept za tortu potječe iz 12. stoljeća. Legenda kazuje da je 1177. godine prvi put poslužena papi Aleksandru III. kada je posjetio Rab i blagoslovio tamošnju katedralu Uznesenja Marijina.

Nakon toga su posjetili Udrugu rapskih samostreličara, gdje im je Luka Perčinić, tajnik Udruge, objasnio što sve mora znati jedan rapski samostreličar. Sve to su naši reporteri snimili s mobitelom Huawei P20 Pro te s nastavkom Huawei 360 panoramic camera CV60 zahvaljujući kojoj možete u dolje priloženom videozapisu pomicati pogled kako Vas je volja. Unatoč velikoj udaljenost i od kontinenta, zahvaljujući Vipnetu Nautička patrola ima izvrstan signal gdje god se zatekne i bez obzira na vremenske okolnosti.

Supetarska Draga, 280718.
ACI marina Supetarska Draga na otoku Rabu.
Na fotografiji: ACI marina Supetarska Draga.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Naime, Vipnet je uvođenjem naprednih 5G funkcionalnosti kakve je demonstrirao na Rabu u svibnju, podignuo kvalitetu mreže na obali i otocima. Implementacijom novih transportnih tehnologija, omogućena je gigabitna povezanost otoka (Cres i Rab) te je uz korištenje 5G funkcionalnosti povećana propusnost i pokrivenost mobilnom mrežom za Vipnetove korisnike.

Cres i Rab uz pomoć mikrovalnih radijskih veza postali gigabitni otoci.

Nakon Raba, Nautička patrola plovi prema Punatu na Krku i poslije prema ostatku Kvarnera i Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 18:06