ŠEF UPRAVE ILIRIJE D.D.

Goran Ražnjević: ‘U marini Kornati nemamo slobodan niti jedan vez, a i parkiralište je popunjeno‘

‘Na vratima smo Kornata i nikad nije vladalo veće zanimanje i osjećaj sigurnosti i vlasnika brodova i čarter-gostiju‘, kaže Ražnjević
Goran Ražnjević
 Boris Kovacev/Cropix

Nautički boom u biogradskoj marini Kornati bio je povod za susret s Goranom Ražnjevićem, predsjednikom Uprave Ilirije d.d., u čijem je sklopu i ta marina. U kraćem razgovoru Ražnjević je sublimirao razloge zbog kojih i u marini i u tvrtki imaju razloga za zadovoljstvo.

"Imali smo ovdje prije 40 godina prvu nautičku luku i prvu čarter-flotu. I danas je ovdje sjedište najveće čarter-flote u Hrvatskoj. Naša marina Kornati postala je suvremena i sigurna nautička luka koja je novom kategorizacijom dobila četiri sidra. Na vratima smo Kornata i nikad nije vladalo veće zanimanje i osjećaj sigurnosti i vlasnika brodova i čarter-gostiju. Tijekom vikenda kroz našu marinu prođe i do 5000 gostiju, nemamo niti jednog slobodnog veza, niti jednog slobodnog parkirnog mjesta.

image
Na lanjskom nautičkom sajmu sudjelovalo je onoliko izlagača kao i prije pandemije, a nitko nije zaražen
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Pridržavanje mjera

Ovdje smo lani u jeku pandemije organizirali najbolji i najsigurniji nautički sajam u Europi. Sudjelovao je jednak broj izlagača kao i prije covida, bilo je gotovo isto toliko posjetitelja, ali mjere su bile takve da 21 dan nakon sajma nije zabilježen niti jedan slučaj covida! Osim toga, ovdje su u sklopu sajma održani Dani nautičkog turizma, pravi kongres nautike. Ujedno je održan i Charter Expo, sajam u sajmu, veliki poslovni susret dilera i bukera.

image
Mbbirdy/iStock

Izmjene zakona

Imamo i najveći restoran na Jadranu, koji može u vrijeme regata, čarter-flotila i nautičkog sajma smjestiti i do 1000 gostiju..."

Goran Ražnjević smatra da su preduvjet za daljnji razvoj nautičkog turizma izmjene Zakona o pomorskom dobru kojim bi se riješila pravna nesigurnost i neizvjesnost koncesionara te potaknula nova velika ulaganja u razvoj nautičkog turizma.

image
Nautička patrola, sponzorska pasica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:53