BRODSKI DNEVNIK

Čarobnica režije naših videopriloga Ana mačjim skokom spašava sebe i naše anketne upitnike

Čim smo vezali brodu marini Kremik, Ana izlazi s anketnim upitnicima na gat. Odjednom neka gungula nedaleko našeg veza
 Tom Dubravec/Cropix

Našu opjevanu Antoniju na mjestu anketarke zamijenila je Ana Brenčić, također studentica novinarstva na zagrebačkom FPZ-u. Za sebe kaže da je Istrijanka, ali da će na prvu većina reći da je Zagrepčanka.

No, najčešće ne može izbjeći specifični labinski mekani izgovor i naglasak pojedinih riječi, uz povremenu upotrebu talijanizirane istarske čakavštine. Bilo nam je to toliko simpatično da smo je stalno nagovarali da govori onako kako bi govorila kod kuće, u Rapcu.

Ana veli da je turistkinja u duši, da voli putovati i sve zabilježiti kamerom “u vječnoj potrazi za dobrim kadrovima.” I zato je sebe, kako kaže, pronašla u fakultetskom podrumu, na Televiziji Student, gdje je urednica, realizatorica i voditeljica emisija.

Upravo je zato Ana ubrzo postala naša glavna junakinja. Ne samo da je na brod donijela brdo anketa već je postala autorica priča iz marina. A navečer bi na brodu do izražaja dolazio njen poseban talent.

Tom bi na laptop iskrcao video što bi ga tijekom dana snimio, pa bi onda Ana krenula u akciju. Postala bi čarobnica režije. Čuješ samo kako vrti pojedine sekcije, kako slaže, reže i pretapa kadrove, ton, glazbenu podlogu.

Vješto barata cijelim arsenalom montaže i snimljeni materijal pretvara u vrhunski prilog: Regata Latinsko idro, OPG Baćulov dvor, OPG Banić, Đorđe Studić, OPG Bolanča... Marina Kremik Anina je peta marina u njenoj smjeni.

Čim smo vezali brod izlazi s anketnim upitnicima na gat. Odjednom neka gungula nedaleko našeg veza. Strčali se ljudi... Što se dogodilo? Našu Anu izvlače na gat. Ma ne opet!

Najprije Antonija, pa Filip a sada i Ana. Ali evo je vraća se na brod. Mokra je do pasa, čvrsto u rukama drži anketne upitnike... U šoku je. Pokazuje unutrašnju stranu podlaktica, donosimo led, stavljamo obloge...

Evo kako su to doživjeli glavni sudionici drame - naša Ana i njemački nautičar Peter Macher uz čiji se brod sve to dogodilo. Dakle, zakorači Ana na pasarelu da Macheru preda anketni upitnik. I u tom trenu joj pasarela sklizne ispod nogu.

Potom se događa nešto nevjerojatno. Ana se okreće spretno poput mačke, baca svežanj anketnih upitnika na gat i podlakticama se hvata za rub. Tako ostaje visjeti dok je mornar i Macher nisu podigli na gat.

Taj smo događaj odmah proglasili kodnim znakom. Peter Macher je naša priča. I nismo pogriješili. Bivši policajac, sada skiper, čovjek koji je podvalio Zuckerbergu... Inače, u marini Kremik stanje je redovno. Ovdje je jaka čarter baza. Vrijeme je lijepo, gatovi su prazni, a parking je pun. Sve je rečeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:15