ODMOR ZA DUŠU

Bili smo u Korinjaku, jedinom hotelu na obali koju nudi isključivo vegetarijansku prehranu

Sam hotel smješten je u zelenoj oazi tišine s pogledom na more. Nema tu luksuza i glamura, kao niti tipične turističke vreve
Hotel Korinjak
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Jedna od posebnosti otoka Iža jest i Hotel Korinjak, jedini hotel na hrvatskoj obali Jadrana s isključivo vegetarijanskom prehranom i dugogodišnjom tradicijom organiziranja programa pod nazivom „odmor za dušu“, koji vam omogućuje, kako navode u hotelu, da ojačate um, tijelo i duh, dođete bliže vlastitom ja i kroz predavanja, seminare i vježbe napravite daljnji korak do samorazvoja i svijesti u svom životu.

image
Hotel Korinjak
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Sam hotel smješten je u zelenoj oazi tišine s pogledom na more. Nema tu luksuza i glamura, kao niti tipične turističke vreve, iako se objekt nalazi u neposrednoj blizini središta grada i pored gradske plaže. Mjesto nudi zdravu i uravnoteženu vegetarijansku prehranu koja se temelji na mediteranskoj kuhinji, a posebni su i po čaju kojeg od nekoliko vrsta samoniklih biljaka s otoka.

image
Hotel Korinjak
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Hotel sadrži 130 kreveta u 78 soba, od kojih većina ima balkon, a za potrebe seminara i radionica u sklopu hotela postoje i tri velike dvorane. Dodatna pogodnost je i osigurani prijevoz brodom do obližnjeg "robinzonskog", nenaseljenog otoka Rutnjak, gdje posjetitelji hotela mogu uživati ​​u zelenilu bogate vegetacije i miru osamljenih plaža.

U borovom šumarku nadomak hotela i plaže smješten je i kamp u sklopu hotela, uz odvojeno sjenovito parkiralište za 80-ak vozila.

image
Hotel Korinjak
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Svakodnevni program u hotelu uključuje jutarnje yoga vježbe, vođene meditacije i "vježbe svjesnosti", Gong zvučne kupke te seminare i radionice prema planu i programu, a s obzirom na gostujuće predavače.

Večernji program u hotelu uključuje red pjesme, plesa i svirke, uz filmske programe i čitanje poezije.

image
Nautička patrola, sponzorska pasica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:55