OSJEČKO BARANJSKA ŽUPANIJA

KBC OSIJEK ŠALJE 13 NOVIH UZORAKA NA TESTIRANJE Od 7 oboljelih u toj županiji, šest ih nema nikakve simptome

KBC Osijek
 Ivan Perić / CROPIX

U Osječko-baranjskoj županiji za sada nema novoboljelih od koronavirusa, na testiranje u Zagreb šalje se 13 novih uzoraka, a rezultat se očekuju kasno večeras, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

Ravnatelj osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) Željko Zubčić rekao je na konferenciji za novinare da je od sedam do sada oboljelih osoba, njih šest bez simptoma, a jedan pacijent ima povišenu temperaturu.

Osječki KBC od danas pregledava i operira samo hitne pacijente.

Ta će bolnica biti respiratorni centar za pacjente s područja pet slavonskih županija, koji eventualno budu trebali potpomognuto disanje, rekao je ravnatelj Zubčić. U slučaju da ne bude dovoljno resursa za respiracijski centar, osječki KBC moći će iz drugih bolnica povući kadrove i tehničku opremu, dodao je.

Epidemiolog osječko-baranjskog županijskog Zavoda za javno zdravstvo Karlo Kožul izvijestio je da je u samoizolaciji trenutno 35 osoba, a koliko je za sada poznato, nitko od dosad oboljelih nije se prije, hospitaliziranja u osječkom KBC-u, koristio nekim oblikom javnog prijevoza.

Načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Ladislav Bece rekao je kako je jučer zaprimljeno osam dojava o kršenju samoizolacije, od kojih se samo jedna pokazala točnom. Ta je osoba napustila samoizolaciju i otišla na autobusni kolodvor, a biti će prekršajno prijavljena, dodao je.

U Stožeru ističu kako je osječki Područni carinski ured, s ciljem bržeg protoka roba, osim na graničnom prijelazu Bajakovu, od danas uspostavio 24-satno carinjenje robe na još tri granična prijelaza - Stara Gradiška, Slavonski Šamac i Erdut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:02