NOVI UVJETI

‘Zviždač’ dobio novac iako ne ispunjava uvjete

Udruga je dobila 180.000 kuna, no ministar Fuchs te je iznos smanjio upola

ZAGREB - Udruzi Zviždač Vesne Balenović Ministarstvo znanosti i obrazovanja za mandata Dragana Primorca odobrilo je 180 tisuća kuna za projekt “mirnog rješavanja individualnih radnih sporova, s posebnim osvrtom na zaštitu ljudskih i radnih prava pojedinaca koji ukažu na korupciju i kriminal u sustavu obrazovanja i školstva”.

Prihod od 45 posto

Zbog nedostatka novca ministar Radovan Fuchs taj je iznos nedavno smanjio na 90 tisuća kuna. Balenović se javila na natječaj koje Ministarstvo temeljem Zakona o igrama na sreću godinama raspisuje za udruge koje se bave institucionalnim odgojem djece i mladih, a za svoj projekt tražila je 400 tisuća kuna. Više izvora iz Ministarstva kazalo nam je kako su zbog Balenović mijenjani uvjeti natječaja iako njezina udruga ne ispunjava uvjete koje propisuje zakon.

Jutarnji list u posjedu je dokumenta koji je potpisala Balenović, a prema kojem 180 tisuća kuna koje joj je bilo odobrilo Ministarstvo čini 45 posto ukupnih prihoda udruge.

‘Nisam dobila ni lipe’

U Ministarstvu jučer nisu htjeli komentirati slučaj.

- I ja sam čula da je ministar Fuchs 180 tisuća kuna koje je navodno bilo odobrilo Ministarstvo smanjio na 90 tisuća kuna, no ja od tog novca još nisam dobila ni lipe - kazala je Balenović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:19