‘MIRNO SPAVAM‘

Zurovec uzvratio: ‘Lav se ne opterećuje mišljenjem ovce pa se ni ja ne opterećujem mišljenjem Beljaka‘

Jasno mi je da nas se određene stranke boje, pogotovo na regionalnoj razini i žele nas odrezati u korijenu, kaže
Dario Zurovec
 Goran Mehkek/CROPIX

HDZ i HSS dogovorili su većinu potrebnu za konstituiranje Skupštine Zagrebačke županije. Uoči konstituirajuće sjednice u utorak, za Newsroom na N1 televiziji govorio je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec (Fokus).

Istaknuo je da je teško povjerovati u to da lokalne organizacije imaju svoju autonomiju, dodavši da je prilikom pregovora bilo i “svakavih riječi”.

- Lav se ne opterećuje mišljenjem ovce pa se ni ja ne opterećujem mišljenjem gospodina Beljaka. HSS ima nula gradonačelnika i nula načelnika. Mi smo ipak napravili određeni pomak i vidi se da smo rastuća opcija. Jasno mi je da nas se određene stranke boje, pogotovo na regionalnoj razini i žele nas odrezati u korijenu - rekao je Zurovec.

Kaže da on mirno spava, a donacije stranke Fokus su transparentne.

“Stranka smo političkog centra i možemo koalirati slobodno. Ponudili smo zdravorazumsko rješenje. Naš prijedlog bio je čovjek koji već ima iskustva. S druge strane, SDP je imao na svojoj listi HSS koji je odlučio koalirati s HDZ-om".

O planovima Fokusa

Ne očekuju promjene preko noći.

“Ljudi benefite trebaju osjetiti na svojoj koži i vidjeti na primjeru nekog grada ili općine. U Svetoj Nedelji maknuli smo puno nameta i nakon četiri godine mog proteklog mandata zaposlenost je porasla za više od 20 posto. Taj pristup očito daje rezultate”, govori Zurovec za N1.

Naveo je da oni cijelu Hrvatsku žele pogurati u 21. stoljeće.

“I na zapadu i sjeveru Europe drugačiji je pristup prema ljudima. Morate se spustiti na razinu običnog građana. Društvo mora funkcionirati, politički mandat nije vječan”, poručio je gradonačelnik Svete Nedelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2022 09:21