‘KORONA PARTY‘

Zrće puno partijanera, gradonačelnik traži zabranu zabava: ‘Nisu u stanju držati se mjera‘

Zadnjih dana evidentan je povećani broj mladih turista koji se ponašaju neprimjereno u smislu nepridržavanja protuepidemijskih mjera
Ilustracija / arhivska fotografija
 Danijel Soldo/Cropix

Prema zadnjim podacima sustava eVisitor na području Grada Novalje borave 8.872 turista u komercijalnom smještaju, ne računajući vikendaše, što iznosi 62 posto gostiju u odnosu na isti dan prošle godine.

Zadnjih dana evidentan je povećani broj mladih turista-partijanera koji se ponašaju pomalo neprimjereno, pogotovo u smislu nepridržavanja protuepidemijskih mjera.

Više je nego očito da takva struktura mladih gostiju koja dolazi na planirane festivale i partijanja na Zrću, odnosno u Katarelcu, a koja su popraćena najčešće sa prekomjernim uzimanjem raznih opijata, javlja Novi list.

Partyji i festivali su odgođeni pa mladi jednostavno ne znaju što im je činiti. Kako je istaknuo predsjednik Stožera i gradonačelnik Novalje Ante Dabo „ti mladi ljudi nisu niti približno u stanju pridržavati se protuepidemijskih mjera“.

- U slučaju bilo kojeg pozitivnog zaraženog partijanera s virusom COVID-19 nemoguće će biti utvrditi kontakte koji su ključni za suzbijanje potencijalog žarišta virusa. S obzirom na ove iznesene činjenice predlažemo nacionalnom Stožeru da donese Odluku o zabrani održavanja svih festivala (većih ili manjih), partyja i koncerata na plaži Zrće i Katarelac koji je u sastavu Općine Kolan. Stožer civilne zaštite Grada Novalje zajedno sa inspektorima Civilne zaštite Gospić i policijom pratit će provedbu protuepidemijskih mjera na području Grada cijelu turističku sezonu. Pažnja će se usmjeriti prema ugostiteljskim objektima, trgovinama i uslužnim djelatnostima te pogotovo na korištenje usluge javnog gradskog prijevoza. Nakon upozorenja i kontrola koje su već ovih dana u tijeku, Stožer je spreman dislocirati javni gradski prijevoz s lokacije rotora Stari mlin na lokaciju Autobusni kolodvor, a u krajnosti i ukinuti javni gradski prijevoz za sezonu 2020., ističe gradonačelnik Ante Dabo, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:11