ZET-OV SUPEREKRAN

ZET krenuo u modernizaciju: Novi uređaj zasad samo u jednom, a do kraja godine u pedeset tramvaja

Ovaj uređaj nudi pregled informacija o vremenu dolaska na stanicu, radovima na putu, trenutačnoj lokaciji...

ZET-ov informativni ekran

 Bruno Gazibara

U ZET-u upravo testiraju takozvani informativni zaslon, zasad samo u jednom tramvaju, točnije u dvojci.

Ovaj uređaj nudi pregled informacija o vremenu dolaska na stanicu, radovima na putu, trenutačnoj lokaciji, ali i mogućnostima nastavka putovanja drugim linijama na sljedećim stanicama.

- U sklopu Projekta modernizacije i nadogradnje Sustava za nadzor i upravljanje prometom, ZET planira osuvremeniti i Sustav informiranja putnika u vozilima i to tako da će se putnicima, uporabom novih, suvremenijih zaslona, moći pružiti neusporedivo više informacija u odnosu na postojeće zaslone na kojima, radi prije svega tehničkih ograničenja, to do sada nije bilo moguće, objašnjava nam ZET-ova služba za odnose s javnošću.

image

Novi ekran u ZET-ovom tramvaju

Bruno Gazibara
image

Novi ekran u ZET-ovom tramvaju

Bruno Gazibara

U budućnosti će prikaz biti proširen i na druge prometne informacije i obavijesti od interesa za putnike (izmjene na linijama zbog radova, raznih događanja i slično), ali i vijesti o trenutnom stanju u prometu, poput onih o izvanrednim situacijama uslijed kvarova i prometnih nezgoda.

image

Novi ekran u ZET-ovom tramvaju

Bruno Gazibara

- U tijeku je testiranje rada jednog takvog zaslona za putnike i pripadajućega softvera u jednom vozilu (tramvaju), no očekujemo da ćemo novu uslugu u ovoj fazi projekta modernizacije već do kraja godine implementirati u pedeset tramvaja, poručuju iz ZET-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 02:14