‘DOLAZIM K SEBI‘

Ženu na plaži u Splitu ugrizla zmija: ‘Bilo je jako puno krvi, danima nisam mogla stati na nogu‘

Doktor mi je rekao da se ne radi o otrovnici nakon čega mi je laknulo. Problem je što me ugrizla ravno u žilu, kaže Monika

ilustrativna fotografija splitske plaže Žnjan

 Nikola Vilic/CROPIX

Odlazak na plažu prošloga tjedna jedna Rumunjka sa splitskom adresom neće tako skoro zaboraviti. Naime, žena se išla okupati na Žnjan, a nije niti sumnjala da se svega nekoliko metara od mora nalazi zmija. Sve se dogodilo u neposrednoj blizini tamošnjeg kafića, piše portal Dalmacija Danas.

- Sunčala sam se u kupaćima, a onda mi je zazvonio mobitel i odlučila sam povući se u hladovinu obližnjeg stabla. Pričala sam, a onda sam samo odjednom osjetila jaku bol. Kad sam pogledala nogu, vidjela sam zmiju kako gmiže u obližnji grm - govori Monika, koja već neko vrijeme radi u Splitu.

- Bilo je jako puno krvi. Ispostavilo se da me zmija ugrizla ravno u venu. Tad me od adrenalina nije ništa boljelo. Uspjela sam ući u auto i odvesti se u bolnicu. Nakon pregleda, doktor mi je rekao da se ne radi o otrovnoj zmiji nakon čega mi je laknulo. Problem je što me zmija ugrizla ravno u žilu i zato je bilo tako puno krvi. Također mi je dezinficirao ranu pošto zmijini zubi mogu biti puni bakterija - priča simpatična Rumunjka te hvali ljubaznost i profesionalnost liječničkog osoblja u splitskoj bolnici.

Iako se nije radilo o otrovnici, uslijedilo je veliko oticanje noge.

- Danima nisam mogla stati na nju. Noga mi je bila dvostruko veća od normalne veličine. Moram reći da je sve to vrijeme vraški boljelo. Evo sad, desetak dana nakon ugriza, konačno dolazim k sebi i mogu se vratiti svojim redovnim obvezama - kaže Monika za portal Dalmacija Danas.

Liječnici nisu uspjeli po ugrizu zaključiti o kojoj vrsti zmije se radi, no u svakom slučaju, i ovaj događaj govori da opreza nikad nije dosta, pa čak niti na popularnoj gradskoj plaži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:17