OBJAVA SE ŠIRI FEJSOM

Željka Antunović objasnila zašto se cijepila: ‘Ne znam ni što je u bureku, ćevapima ili kroasanu‘

Napisala je kako puno stvari ne zna i nikada ih neće znati, kao primjerice sastojke bureka, ćevapa ili kroasana
Željka Antunović
 Goran Mehkek/Cropix

Društvenim mrežama proširila se objava Željke Antunović, bivše SDP-ove ministrice obrane, koja je na svom Facebooku napisala kako se cijepila protiv Covida-19, a onda objasnila zašto je to učinila iako ne zna što se točno nalazi u cjepivu.

Pojasnila je kako puno stvari ne zna i nikada ih neće znati, kao primjerice sastojke bureka, ćevapa ili kroasana, te je navela nekoliko razloga zašto se ipak odlučila cijepiti, a jedan od njih je da - ne zarazi svoje najbliže.

Njezina objava naišla je na tek ponešto proturječnih komentara, a većina joj je aplaudirala i hvalila njezine stavove.

Međutim, iako se na prvu učinilo da je bivša ministrica tekst napisala sama i kako je to isključivo njezino razmišljanje, ubrzo se ispostavilo kako je samo jedna u nizu korisnika Facebooka koja je, bez da je to naznačila, tuđu objavu kopirala na svoj 'zid' - sa svim tipfelerima.

Učinila je, doduše, samo ono što je navedeno u posljednjoj rečenici: 'Ako se slažete, kopirajte ovo i stavite na svoj profil.'

Objavu prenosimo u cijelosti:

'Cijepila sam se protiv Covida. I ne, nemam pojma što je u cjepivu, niti u svim onima koja sam dobila kao dijete, kao što nemam pojma ni što sve zapravo ima u lijekovima poput Neofena ili Andola koje uzmem kad zaboli glava ili udari fibra, niti što je u drugim tretmanima - anesteziji prilikom operacije ili najobičnijeg popravka zuba, antibiotiku protiv upale, niti u cjepivu protiv tetanusa, gripe, protiv ospica ili u cjepivima za djecu. Vjerujem svom doktoru kad kaže da je potrebno.

Također ne znam točno ni pouzdano što je sve u kroasanu, bureku ili ćevapima. Nemam pojma ni što je sve u drugoj hrani koju pojedem, piću kojeg popijem...

Ne znam niti svaki sastojak mog sapuna ili šampona ili dezodoransa. Ne znam dugoročni učinak korištenja mobitela niti je li kafić u kojem sam upravo popila duži espresso zaista koristio čiste šalice i je li osoblje opralo ruke.

Uglavnom...

Puno je stvari koje ne znam i nikada neću znati.

Znam samo jedno - život je kratak, jako kratak, a ja i dalje želim raditi nešto drugo osim da sam doma. I dalje želim izlaziti, družiti se i putovati i grliti ljude bez straha i pronaći onaj osjećaj života "otprije".

Kao dijete i kao odrasla osoba cijepila sam se protiv zaušnjaka, ospica, rubeole, dječje paralize, vodenih kozica i još dosta drugih bolesti; moji roditelji i ja vjerovali smo znanosti i nikada nismo morali patiti niti prenijeti bilo koju od navedenih bolesti.

Cijepila sam se, ne zato jer vlada kaže da treba, nego:

* Da se ne razbolim i ne umrem od Covida-19.

* Da ne zarazim svoje najbliže i najdraže ali i one malo manje bliske i drage, pa čak i one potpuno nepoznate

* Da ne zauzimam bolnički krevet ako se razbolim.

* Da zagrlim svoje najdraže

* Da ne moram raditi PCR ili antigenske testove da bih otišla u kino, na koncert, u kafić ili restoran, na putovanje i još mnogo toga što slijedi...

* Da živim svoj život.

* Da mi se dijete vrati u školu i bavi se sportom…

* Da Covid-19 postane stara, loša uspomena.

* Da nas zaštitim. SVIH NAS!

Ako se slažete, kopirajte ovo i stavite na svoj profil. A ako se ne slažete, onda barem razmislite o ovome što ste upravo pročitali...'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2021 09:37