KORONAVIRUS

Zbog povećanja broja novih slučajeva Požeško-slavonskoj županiji prijeti novi lockdown

U srijedu je testirano 159 osoba od kojih je 18 u četvrtak bilo pozitivno. Od koronavirusa se liječi 81 osoba, njih 16 je u bolnici
Cijepljenje; ilustracija
 Neja Markicevic/Cropix

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije uputio je u četvrtak apel javnosti za poštivanje propisanih epidemioloških mjera, jer je zabilježen rast broja zaraženih koronavirusom za 300 posto nakon popuštanja mjera, zbog čega je moguć ponovni lockdown.

Nastavi li se ovakav rast broja oboljelih župan Alojz Tomašević najavio je mogućnost ponovnog povratka lockdowna i škola na online nastavu.

Tomašević je posebno apelirao na policiju i državni inspektorat da se sukladno propisanim mjerama kontrolira razmak među stolovima u ugostiteljskim objektima.

"Umjesto Uskrsa u krugu obitelji i korištenja benefita dolaska proljeća, bojim se da će doći do novog lockdowna. Ne može nas nitko obraniti, odgovornost je jedino na nama", rekao je Tomašević.

Na području Požeško-slavonske županije u srijedu je testirano 159 osoba od kojih je 18 u četvrtak imalo pozitivne nalaze na koronavirus. Od koronavirusa trenutno se liječi 81 osoba, njih 16 je na liječenju u bolnici.

U samoizolaciji u Požeško-slavonskoj županiji je 325 osoba.

"Porast broja oboljelih posljedica je nepridržavanja osnovnih epidemioloških mjera. Radi se o obiteljskim okupljanjima, okupljanjima na poslu i školama. Imamo 13 razreda u samoizolaciji, od kojih je sedam razreda u jednoj školi. Ne radi se o jednom žarištu, slučajevi su prisutni diljem županije", rekao je epidemiolog Ante Vitalija.

U županiju su do sada stigle 7872 doze cjepiva, a registrirano je oko 3800 osoba sa simptomima koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:50