OSVETA U VUKOVARU

Zamjenik župana izlazi iz HDZ-a, podržat će ga Škorin Domovinski pokret

Dabro je, inače, na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, izgubio utrku za šefa te HDZ-ove županijske organizacije
Domovinski pokret Miroslava Škore podržat će Josipa Dabru za vukovarsko-srijemskog župana
 Bruno Konjevic/Cropix

HDZ-u se oko lokalnih izbora gomilaju problemi i komplicira situacija i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nakon što je stranku ovih dana napustio Josip Dabro koji se ima namjeru kandidirati kao nezavisni kandidat za tamošnjeg župana, uz potporu Domovinskog pokreta Miroslava Škore, u stranačkim se kuloarima spekulira da bi još neki članovi iz te županijske organizacije mogli napustiti stranku.

Situacija s Dabrom slična je varijanti kao i za grad Vukovar, gdje u gradonačelničku utrku kao nezavisni ide bivši HDZ-ovac Ivan Penava, ali također uz potporu Škorine stranke. Vodstvo HDZ-a ovih dana upravo odlučuje o svojim kandidatima za lokalne izbore, a prema neslužbenim informacijama, kao kandidati za tu županiju spominju se Damir Dekanić i Božo Galić. Neko vrijeme spominjao se i ministar Mario Banožić, ali je ta varijanta, navodno, otpala.

U ovom ogranku dugo traju problemi, a kulminirali su prije nekoliko mjeseci uoči unutarstranačkih izbora, ponajviše zbog toga, kako se priča u stranci, što je vodstvo nametalo svoje kandidate.

Dabro je, inače, na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, izgubio utrku za šefa te HDZ-ove županijske organizacije, a pobijedio je kandidat vrha stranke Mario Banožić.

U tu stranačku utrku prije par mjeseci htio se uključiti i Damir Dekanić, ali je po zahtjevu iz vrha stranke tada povukao kandidaturu. Povlačenje kandidature tada se tražilo i od Dabre, ali je on to odbio. Nakon toga došlo je do raskola, Dabro je otpao iz svih stranačkih kombinacija, a vodstvo stranke, kažu sugovornici iz HDZ-a, navodno s njim uopće nije niti komuniciralo nakon izbora.

Dabro je potom odlučio napustiti stranku, a ovih je dana poslao pismo Andreju Plenkoviću u kojem je obrazložio razlog svog odlaska. U pismu je, među ostalim, naveo da se "svi problemi guraju pod tepih" te da "svoju političku budućnost želi graditi bez utega loših politika i vječnih stranačkih manipulatora".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:40