LUKA KORLAET

Zamjenik gradonačelnika stigao u Trnsko: ‘Dva stana su opožarena, jedna osoba prevezena je u KBC Zagreb‘

Luka Korlaet pohvalio je ažurnost vatrogasaca koji su u ekspresnom roku stigli na mjesto požara
 Goran Mehkek/Cropix

U zagrebački kvart Trnsko, gde je ranije danas izbio požar u jednom stanu, stigao je i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet koji se obratio medijima nakon što su ga vatrogasci brifirali o požaru.

"Požar je izbio na 9. katu te da se proširio na 10. i 11. kat. Prema prvim informacijama, dva stana su opožarena, evakuirano je sedam osoba od kojih je jedna prevezena u KBC Zagreb i bit će dobro", rekao je Korlaet i dodao kako su iz požara spašena i dva psa i jedna mačka.

"Grad Zagreb je stanarima zgrade ponudio smještaj, no vidjet ćemo hoće li tu mogućnost i iskoristiti", dodao je zamjenik gradonačelnik.

image
Luka Korlaet s vatrogascima
Goran Mehkek/Cropix

"U razgovoru s njima zasad smo doznali da će se za početak smjestiti kod prijatelj i rodbine", kaže Korlaet koji je pohvalio ažurnost vatrogasaca.

Pojasnio je i da mu je prvi čovjek vatrogasaca Siniša Jembrih rekao da su u roku od 60 sekundi vatrogasci već bili spremni za izlazak.

"Evakuirali su ljude i ovom prilikom želio bih upozoriti građane da, kada požar krene, da nastoje prilikom evakuacije zatvoriti vrata stana jer se u stubište u tom trenutku pretvori u dimnjak. Znam da je tada panika i izgubi se glava, ali pozivam građane da to imaju na umu", rekao je Korlaet.

Više o dramatičnom požaru u Trnskom možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 04:40